Elazığ
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili Erol, CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultay’ında Konuştu

Milletvekili Erol, CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultay’ında Konuştu
Milletvekili Erol, CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultay’ında Konuştu

CHP kurultayında açıklamalarda bulunan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 31 Mart yerel seçimlerinde partilerinin önemli bir başarı elde ettiğini söyledi

CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı Ankara’da Gerçekleşti. HP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Partisinin kurultayında açıklamalarda bulundu.

 Milletvekili Gürsel Erol, 31 Mart Yerel Seçimlerinde partilerinin önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

“31 Mart genel seçimleri partimiz için bir başarı hikayesi. Türkiye'de insanlarımız için, yurttaşlarımız için yeni bir heyecanın, yeni bir umudun yaşadığı bir dönemdir. Nedenleri, gerekçeleri, süreci, tarihi ne olursa olsun 31 Mart genel seçimleri Türkiye'de insanlarımıza, yurttaşlarımıza yeni bir umut yaratmıştır. Bize de düşen bu umuda katkı veren, yalnızca Süreci kendi seride giden bir süreci olarak değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir liderlik üzerinden, bir genel başkanlık üzerinden giden bir süreç olarak değil, Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir katkı partisi olarak görüp daha toplumda karşılığı olan, seçim bölgelerinde itibarı olan, geçmişten günümüze kadar siyasete önemli izler bırakan geleneklere uygun davranarak parti tüzüğünüzü hazırlanmalıyız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi yalnızca tüzüğüyle yönetilmez. Eski genel başkaları burada. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi süreçler genel yönetmelikleriyle de yönetilir. Bin dokuz yüz yetmiş yedi seçimlerden bir örnek vermek isterim. Milletvekili il başkanını çağırır, bin dokuz yüz yetmiş yedi seçimlerinde milletvekili sayısının on kez çıkacağını ve bir kontenjan değil iki kontenjanı kullanacağını söyledi. Ve il başkan itiraz eder. Bugüne kadar bir kontenjan kullandık, o kontenjanı da örgüt kullandı. Ben örgütümü ikna edemem. Ama bir şartla ikna edebilirim. Adayın kim olacağını ve sıralamasını biz verirlersek iddia edelim. O isim kim biliyor musunuz? Sevgili kongre üyelerimiz. Ahmet Taner Pihşah. Ve o dönem kontenjandan aday yapılır ve yetmiş sekiz kabinesinde bakan var. On üçüncü sıradan aday yapılır. İkinci kontenjan il başkanı der ki on milletvekilimiz varsa, partimizin iddiası on üç milletvekili çıkarmaksa o zaman olacak sıra. Sayın Genel Başkanım, hop güzel bir konuşma oldu. Dediniz ki ben ön seçimden geldim. Tarihi de rekor kırdım. Bütün dönemlerin en yüksek oyunu aldım. Ve bugün genel başkanım. Peki ön seçim olmasaydı siz acaba bugün olduğunuz duruma gelebilme şansını yakalayabilecek miydiniz? Önümüzü açan ne oldu? Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyoruz. Doğru bir karar. Şimdi kontenjan kullanacağız. Neyin kontenjanını? Sayın Genel Başkanımız siyasi partiler tarafından dayalı yüzde bir satır kontenjan hakkı var. Yani otuz milletvekili. Bu 30 milletvekilini sayın genel başkanımız istediği kişiye, istediği sıralamada, istediği yer, kullanma hakkına da, yetkisine de sahiptir. Kimse onu tartışamaz. Ama şimdi dört dönem, beş dönem, üç dönem milletvekili olanlar, ben de üç dönem milletvekiliyim. Örgütünüzden korkarak milletvekili olamazsınız. Örgütünüzden kaçarak milletvekili olamazsınız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliği hepimizin üstünde. Ben yedi genel başkanla çalıştım. Hepinize de son derece saygılar ifade ederim. Hepimiz gelip geçeceğiz. Kalıcı olan Cumhuriyet Halk Partisi.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!