Elazığ
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili Açıkkapı: Elazığ’ımız Her Geçen Gün Daha Da Gelişiyor


Milletvekili Açıkkapı: Elazığ’ımız Her Geçen Gün Daha Da Gelişiyor
Milletvekili Açıkkapı: Elazığ’ımız Her Geçen Gün Daha Da Gelişiyor

Milletvekili Açıkkapı: Elazığ’ımız Her Geçen Gün Daha Da Gelişiyor

Elazığ’da çevre, konut, kentsel dönüşüm ve altyapı alanlarında yapılan yatırımlar üzerine konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Yapılan yatırımlar ve projelerle şehrimiz geleceğe güvenle bakıyor” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’da çevre, konut, kentsel dönüşüm ve altyapı alanlarında gerçekleştirilen yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıkkapı, yapılan bu yatırımlarla, Elazığ’ın hem modern hem de doğayla iç içe bir şehir olarak geliştiğini ifade etti.

ELAZIĞ’DA 38.462 KONUT İNŞA EDİLDİ

Açıkkapı, 2003-2023 yılları arasında TOKİ önderliğinde başlatılan Kentsel Dönüşüm ve Konut Seferberliği kapsamında Elazığ’da toplam 38.462 konutun inşa edildiğini ve vatandaşların daha güvenli, modern yaşam alanlarına kavuşturulduğunu belirtti. Ayrıca bu süreçte 1 okul, 1 cami, 1 ticaret merkezi, 1 sosyal tesis ve 1 kreş gibi sosyal donatıların da yapıldığını belirtti.

MİLLET BAHÇELERİ ELAZIĞ’A NEFES ALDIRIYOR

Açıkkapı, halkın yeşil alan ihtiyacını karşılamak amacıyla ayrıca 238.811 m²büyüklüğünde 2 adet Millet Bahçesi projesinin de inşaatının devam ettiğini söyledi.

SIFIR ATIK PROJESİ İLE HEM ÇEVREYE HEM EKONOMİYE KATKI

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde sürdürülen “Sıfır Atık Projesi” ile çevrenin korunması ve geri dönüşüm çalışmaları kapsamında Elazığ’da 63.471 ton atığın geri dönüştürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Elazığ’da kurulan 1.154 adet geri dönüşüm noktası ile bu çalışmaların sürdüğünü belirtti.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI ŞEHRİ MODERNLEŞTİRİYOR

Açıkkapı, Elazığ’da 51 km bisiklet yolu, 2.2 km yeşil yürüyüş yolu ve 1 km çevre dostu sokak yapıldığını belirtti. Bu projelerin vatandaşlara hem sağlık hem de konforlu yaşam alanları sunduğunu vurguladı.

DEPREME DAYANIKLI YAPILAŞMA HIZLA DEVAM EDİYOR

2004-2023 yılları arasında Elazığ’da toplam 246.190 m² depreme dayanıklı bina inşa edildiğini ifade eden Açıkkapı, yapılan yapı denetim çalışmaları kapsamında 6.976 binanın denetimden geçtiğini ve toplamda 15.060.609 m² alanın güvenli hale getirildiğini belirtti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ADIMLAR ATILIYOR

Açıkkapı, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayan "İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi"nin, bölgedeki tarım, orman ve balıkçılık sektörlerinin iklim değişikliğine uyum kapasitelerini artırmak için başlatıldığını belirtti. Açıkkapı, projenin 9.45 milyon Avro bütçeye sahip olduğunu ve bölge halkının iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı daha bilinçli hale getirildiğini ifade etti.

YAPI DENETİM VE YATIRIM TEŞVİKLERİ

Yapı denetim faaliyetleri kapsamında 5.152.351 m² alanın denetimden geçtiğini ve 16 adet plan yapım yeterlilik belgesi düzenlendiğini belirten Açıkkapı, bu denetimlerin yapıların güvenliğini artırmak amacıyla titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti. Hazine taşınmazlarının yatırım ve istihdam için kullanımına da değinen Açıkkapı, Elazığ’da 493 adet hazine taşınmazının satıldığını ve 577 çiftçinin bu taşınmazlardan faydalandığını vurguladı.

"ELAZIĞ’IN GELECEĞİ PARLAK"

Elazığ’ın her geçen gün daha modern, çevre dostu ve yaşanabilir bir şehir haline geldiğini belirten Ejder Açıkkapı, "Yapılan yatırımlar ve projelerle şehrimiz geleceğe güvenle bakıyor. Çevresel projelerden konut yatırımlarına, sosyal alanlardan altyapı çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede yürütülen projelerle Elazığ’ımız her geçen gün daha da gelişiyor" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!