Elazığ
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili Açıkkapı “Yarısı Bizden” Projesiyle İlgili Açıklama Yaptı

Milletvekili Açıkkapı “Yarısı Bizden” Projesiyle İlgili Açıklama Yaptı
Milletvekili Açıkkapı “Yarısı Bizden” Projesiyle İlgili Açıklama Yaptı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı “Yarısı Bizden” projesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak Elazığ'da mahallelerin eski günlerine dönmesi için azim ve kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Elazığ'da "Yarısı Bizden" kampanyası çerçevesinde mahallelerin yeniden imarı ve inşası için yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Açıkkapı, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yaşanan zorlukları ve hükümetin bu süreçte gösterdiği gayreti vurgulayarak, “Bu sese kayıtsız kalmamız elbette mümkün değil” ifadesiyle, mahallelerin yeniden canlanması için gösterilen çabalara değindi.

Milletvekili Açıkkapı konuyla alakalı siyasi parti il başkanlarının, milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve muhtar derneklerinin görüş, öneri ve taleplerinin değerli olduğunu, iktidar milletvekilleri olarak kendilerinin de beklentilere kayıtsız kalmadıklarını, kalmayacaklarını ifade etti.

Açıkkapı, depremin ardından Elazığ'da on binlerce bağımsız birimin ağır hasar aldığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililerin hızla bölgeye intikal ettiğini belirtti. Bu süreçte, hem depremin psikolojik etkilerinin azaltılması hem de hasar tespit çalışmalarının hızla tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Açıkkapı, Elazığ genelinde rezerv alanlarda yeni konut ve iş yerleri inşa edilerek, hak sahiplerinin evlerine ve iş yerlerine kavuşmalarının sağlandığını kaydetti. Bu kapsamda, 26 binin üzerinde bağımsız birimin üretilmesiyle Elazığlıların mağduriyetlerinin giderildiğini ifade etti.

Elazığ'da, deprem sonrası rezerv alanlara taşınan vatandaşların ardından, merkez mahallelerin eski canlılığını yitirdiğini belirten Açıkkapı, yapı stoklarının yenilenmesi ve dönüşümü için büyük bir beklentinin oluştuğunu dile getirdi. Sivil toplum kuruluşları, muhtar dernekleri, basın mensupları, siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin de bu konuda taleplerini dile getirdiklerini belirten Açıkkapı, şehrin "Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında yeniden canlandırılması için çalışmalara kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Açıkkapı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümetin olağanüstü bir gayret göstererek, bütçeye 104 milyar dolar yük getirmesine rağmen, hiçbir maddi bedelden kaçınmadan, vatandaşımızın huzur ve refahının, mutluluğunun her türlü maddi bedelden daha önemli olduğu bilinciyle 11 ilde yeniden imar ve inşa çalışmalarına başladığını belirtti. Bu süreçte, hiçbir vatandaşın yuvasız kalmasına rıza gösterilmediğini ifade eden Açıkkapı, Elazığ'da da benzer bir şekilde mahallelerin eski günlerine dönmesi için azim ve kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.

Son olarak, Elazığ’ın mahallelerinin yeniden canlanması için bakanlıklar ve yetkililerle görüşmelerin sağlandığını ve bu görüşmelerin artarak devam edeceğini belirten Açıkkapı, şehrin beklentilerine kayıtsız kalmayacaklarını ve üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi. "Biliyorsunuz 24 Ocak 2020 depreminde yerinde değişim imkanı yoktu. 2023 depreminde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hayata geçirilen yarısı bizden kampanyasıyla vatandaşlarımıza 750 bin tl hibe , 750 bin tl kredi şeklinde imkan tanındı.  Bizler Elazığ ve güzel ülkemize hizmet için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bizim derdimiz de, sevdamız da Elazığ’dır, ülkemizdir" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!