© Elazığ Günebakış Gazetesi

Karakuş: ‘DSİ’nin Yakinen Takipçisi Olacağız’

Karakuş: ‘DSİ’nin Yakinen Takipçisi Olacağız’

Haber: Pınar Gürler Yurt

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş DSİ ve Müdür Yardımcısı Hacı Akgül’ün Kars’a tayini hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti binasında düzenlenen toplantıda ilk olarak Keban ziyaretine değinen Başkan Karakuş, “Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz ay Keban’daki 12 köy ve 13 mezraya teşkilatımızın yapmış olduğu ziyaret esnasında burada ki muhtarlarımızın ve köy sakinlerimizin bizlere iletmiş olduğu altıyaka sulama göletinin,  maddi imkanlardan ve tasarruf  tedbirlerinden  dolayı ihaleye çıkmasına rağmen iptal edildiği  yönünde bir şikayet vardı. Bizde bununla ilgili olarak Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün önceliğinin kendilerine lojman yapmak mı yoksa  önceliğinin  görevlerinin  gereği  olan Elazığ’ın sulama problemini Elazığ’ın tarımının önündeki tarımsal üretiminin önündeki  problemlerin önüne geçilmesi noktasında  bir çağrıda bir eleştiride bulunmuştuk. Sağolsunlar kendileri de bize hemen cevap noktasında aslında bizi de doğrular tasarruf tedbirlerinden dolayı  çıkılan ihalenin  şu aşama da bekletildiğini teyit etmiş oldular. Şimdi biz bu noktada  şunu sormak istiyoruz?  Asli görevi Elazığ’ın 30 yıldan beri susuz olan Uluova Kuzova  sulama projelerini  30 yıldır bitiremeyen DSİ’nin  yine asli görevi Keban’da 8 bin dönüm 8 bin hektar arazinin  sulanmasını cazibeli sulamasına fayda geçirecek olan  Altı yaka  sulama göletini bitirmeyen tasarruf tedbirinden  dolayı bitirmeyen DSİ’nin, yine 2000’li yıllarda konunun teknik uzmanlar tarafında Hamzabey barajının, sulama barajının ve Elazığ’ın içme suyunu taşıyacak barajının aslında teknik açıdan uygun olmadığını rapor edilmesine Rağmen bu projede ısrar ederek  hali hazırda su tutmayan ve ana gövde de su kaçağı bulunan ve yapıldığından beridir.  Herhangi bir ekonomik katkısı bulunmayan  Hamzabey barajını buna rağmen yapanları onlara yapmış olduğu emekler bunların  karşılığında  yapmış olduğu bürokratik işlemlerin karşısında ne için bunlarla daha fazla ilgilenmek  bunları yerli yerinde zamanında yapmak yerine 2017- 2018 yılından beridir bir lojman sevdasına düştüler” dedi.


 

“HASSASİYETİİMİZ DAHA FAZLA DEVAM EDECEK”
Başkan Karakuş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bunu sorgulamak bir siyasetçi olarak bir Elazığlı olarak en doğal hakkımızdır.  Sizin asli göreviniz bu memleketin 30 yıldır kangren olmuş sorularına çözüm üretmek mi? Tarım arazilerinin sulu haldeyken kendi cazibesiyle sulanmasına çözüm üretmek mi? Yoksa sizin de açıklamanızda teyit etmek üzere 2017 yılından beridir kendilerinize daha düzgün daha refahlı bir yerde daha  konfor içerisinde Elazığ’ın merkezinde lojman yapmak mı? Bir kere bunun ayrımına varmanız  lazım. Tabi biz bunu söylerken de geçmişten günümüze  DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nde görev almış tüm müdürler tüm şube müdürleri  tüm yardımcıları için aynı sözü aynı eleştiriyi söylüyoruz be bundan sonra da bizim bu konuda ki hassasiyetimizin daha fazla bir şekilde devam edeceğini  belirtmek istiyoruz. Bakın ihaleye çıkan  Altı yaka sulama göleti Keban’ın aşağıçakmak, altı yayla, bademli, bey değirmeni, ulupınarı, sağdıçlar, taşkesen ve bunlara  layık 18 tane mezrayı cazibesiyle sulayabilecek  bir barajken kendilerinin proje hazırlığındaki maliyetlerine göre 447 milyon liralık bir yatırımı bir maddi gereksinimi sağlayan  proje dururken  bugün o lojmanlara ne kadar para harcadığınızı 2017 den beridir lütfen  çıkın açıklayın.”
 

“BÜTÜN ÇALIŞMALARINIZI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”
“2017- 2018’den beridir deprem, covid tedbirleri tasarruf tedbirleri olmasına rağmen oraya ne kadar bütçe  talebinde bulundunuz? Yetmediği zaman yükleyici firmaya ne kadar ek ödeme yaptığınızı lüten aynı duyarlılıkla çıkın paylaşın. Bakın Uluova’da ve Kuzova’da çuvallayarak bu memlekete ihanet ettiniz. Bakın altı yaka da saydığım 17-18 köy ve mezranın cazibeli sulamasının önüne tasarruf tedbiri engelini koyarak bunun yerine lojman yaparak bu memlekete ihanet ettiniz. Baskil’de yaklaşık 5 yıldır  bitirdiğiniz oda başı sulama göleti halen daha su tutmuyor ana gövdede ki yine bir yapım eksikliğinden dolayı. Buranın önlemini almadığınız gibi, burayı size teslim edip parasını da tıkır tıkır alan yüklenici firmaya da  hesap sormadığınız için  bu memlekete ihanet ettiniz ve inanın bundan sonra bütün çalışmalarınızı yakından takip edeceğiz. Bu konularla ilgili tez zamanda 2025 yılı bütçesine bu projelerin Elazığ’ın dahilinde mutlak suretle alınması gerektiği hususunda bizatihi yardımcısı olacağız.”
 

“KARS’A GÖNDERMENİN ARKASINDA BİR İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ”
“Tabi konu DSİ olunca özellikle dün bazı basın organlarında ortaya çıkan Elazığ’ın başarılı bir bürokratının görevinde alınması. Tabi ki biz bürokratların avukatı savcısı değiliz. Merkezi hükümet gerek gördüğü yerde yetersiz gördüğü yerde istediği bürokratı görevden alabilir. Yeni ve daha faydalı olacağına inandığı bürokratları da buralara atamasını yapabilir. Dolayısıyla fakat biz bu noktada özellikle görevden alınan sayın bölge müdür yardımcısının yıllardır görevli olduğu ve yıllardır ben iyi biliyorum ki köylünün muhatara ulaşabilen herkese ulaşabildiği ve bugün kapı açmaz göletinde kanatlı barajında nerde hangi vana var nerde hangi vantus konulmuş nerde hangi havalandırma var avucunun içi gibi bilen bu bölgeyi çok iyi bilen birini görevden alıp Kars’a göndermenin arkasında bir iyi niyet görmüyoruz. Hele hele yine dün öğrendiğimiz üzeri ilimiz milletvekili sayın  Erol Keleş  beyin  kardeşinin  bölge müdür yardımcılığına atanmasından sonra bu şekilde bir kararın çıkması  basında iddia edilen  hususların  bizce de  soruşturulması ve kamuoyunda açıklığa kavuşturulması  gereğini bizlerde de hasıl hale getirmiştir. Dolayısıyla bundan sonra özellikle siyasi  bir atamanın olmasından dolayı DSİ’deki yapılmış olan yapılacak olan bütün iş ve işlemlerin yakinen takipçisi olup ilgileneceğimizi de Buradan Elazığ adına Elazığ kamuoyuna da açıklıyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER