© Elazığ Günebakış Gazetesi

Milletvekili Gürer: Şeker Pancarı Fiyatı Beklentilerin Altında Kaldı

Milletvekili Gürer: Şeker Pancarı Fiyatı Beklentilerin Altında Kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şeker pancarı alım fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Türk Şeker'in prim dahil ton başına 2375 TL fiyat belirlediğini duyurdu. Gürer, bu fiyatın çiftçilerin beklentisinin altında kaldığını vurguladı.

Milletvekili Gürer, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte Elazığ Şeker Fabrikası önünde bir açıklama yaparak, şeker pancarı ton fiyatının en az 2500 TL olması gerektiğini ifade etti. Gürer, “Çiftçilerin talebi doğrultusunda ton fiyatının 2500 TL olarak açıklanmasını istedik, ancak belirlenen fiyat beklentilerin altında kaldı,” dedi.

Hükümetin buğday ve arpa fiyatlarında sınırlı artışlar yaptığını belirten Gürer, buğdayda %12, arpada ise %3 oranında artış sağlandığını hatırlattı. Şeker pancarında ise %28'lik bir artışın gerçekleştirildiğini dile getiren Gürer, “Bu artış, diğer ürünlerin durumuna bakıldığında çiftçi için yeterli değil ancak en azından fabrikalar çiftçinin ürününü satın alıyor,” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, şeker pancarı üreticileri için belirlenen fiyat, çiftçilerin beklentisini karşılamazken, Milletvekili Gürer ve CHP’nin konuyla ilgili çalışmalarını sürdüreceği belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER