© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da En Pahalı Soba Ne Kadar?

Elazığ’da En Pahalı Soba Ne Kadar?

Kalorifer ve Doğalgaz sistemleri günümüzde ev ısıtmaları için her ne kadar cazip olsa da kırsala meraklı olan ve dar gelirli vatandaşların halen tercihi soba.

Soba satıcısı Mustafa POLAT, Bakış Haber’e verdiği röportajda, pazardaki fiyat aralıklarını ve kalite farklarını değerlendirdi

ÖZEL HABER: HABER: Kenan TOPRAK

FOTOĞRAF: Sudenaz YILMAZ

SOBALAR ARASINDAKİ FARKLAR?
POLAT, en ucuz ve en pahalı sobalar arasındaki farkın, ürünlerin ömründe kendini gösterdiğini belirterek, "Daha uzun ömürlü bir soba, kısa sürede kullanıp geçmektense, uzun yıllar dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, uzun ömürlü sobalar genellikle daha pahalıdır" dedi.

“İYİ BİR SOBA HURDA OLMAMALI“
İyi bir sobanın nasıl anlaşılacağına dair bilgiler veren POLAT, kaliteli sobaların özenle döküm yapıldığını ve hurda malzemeden imal edilenlerden ayırt edilebileceğini ifade etti.  POLAT, "Bakıldığında, kaliteli bir soba kendini gösterir" şeklinde konuştu.

FİYATLAR NE KADAR?
Fiyatlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan soba satıcısı Mustafa POLAT, “Elazığ'da sobalar 2.500 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor. İyi bir soba almak isteyenlerin ise 10.000 TL ile 15.000 TL arasında bir bütçe ayırmaları gerekiyor. Elazığ’daki soba pazarında, kalite ile fiyat arasında önemli farklar bulunuyor ve tüketicilerin bu farkları göz önünde bulundurarak seçim yapmaları öneriliyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER