© Elazığ Günebakış Gazetesi

Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı Teşkilat İçi Eğitim Toplantısı

Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı Teşkilat İçi Eğitim Toplantısı

AK Parti Elazığ İl Teşkilatı, Sivrice’de Bulunan İl Özel İdaresi Eğitim ve Dinlenme Kampında bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MKYK Üyesi Av. Ömer Serdar, AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Volkan Mengi, Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, Merkez İlçe Başkan Vekili Adem Şentürk, İlçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti’nin kimseyi ötekileştirmeden siyasi arenada mücadelesini en güzel şekilde sürdürdüğünü anımsatarak şu ifadeleri kullandı; “Siyaset çok önemli bir kurum, AK Parti de bu siyasi arenada değerleri olan çok önemli bir parti. Bugüne kadar ötekileştirmeden siyasi arenada mücadelesini layıkıyla sürdürüyor. Sizlerle birlikte biz bu şehirde çok güzel işler yaptık. Mutlaka eksiğimiz vardı, mutlaka yanlışımız vardı, mutlaka hatamız da vardı ama samimiyetimizden özverimizden vefamızdan özellikle de dava sadakatimizden hiçbir zaman şaşmadık bunu da sorgulatmayız.

Siyaset bana göre üç ayaktan oluşmaktadır. Bir bireysel siyaset, iki kurumsal siyaset, üç de toplumsal siyaset. Siyasetin tarihinde bu şekilde bir sınıflandırma olmayabilir, bu benim tarifim. Elbetteki bireysel siyasetle kurumsal siyaset mutlaka örtüşmeli. Bunun altını çok kalın çiziyorum. Siyasetle, bağlı olduğumuz AK PARTİ siyaseti mutlaka örtüşmeli. Bana göre ifadesi bugüne kadar hassasiyetle sürdürdüğümüz biz kavramıyla ters düşer. Mutlaka farklı farklı görüş ve düşüncelerimiz olacaktır, zaten zenginliğimiz de buradan geliyor ama kurumsal kimliğimize yani AK PARTİ kimliğimize aykırı ne bir duruşumuz ne bir davranışımız ne de bir yol yürüyüşümüz olamaz. Değerli dava arkadaşlarım; AK PARTİ ailesinin bir ferdi olmaktan, gurura kapılmadan çok ciddi anlamda bu ailenin bir mensubu olmaktan sevinçli ve onurlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Siyaseti neden yapıyorsunuz diye bir soru geldiğinde az önce bahsettiğim değerleri hayata hakim kılabilmek için diyebilmeliyiz. Ben de bu mücadeleyle kurulduğu günden beri bu ailenin içerisinde yer almış sadece teşkilatları anlamında yer almışlık değil ucundan kenarından tutulacak bir iş nerede varsa orada olmaya azami gayret sarf etmiş bir kardeşinizim. 5.5 yılı il başkan yardımcılığı dört yılı İl Başkanlığı olmak üzere on yıldır bu davanın içerisindeyim. Makamların geçici olduğunu biliyoruz, makamları bıraktığımız zaman toplumda gezebilecek yüzümüz olmalı. İnsanlarla karşılaştığımızda gözlerimizi kaçıracak yüzlerimiz olmasın. Yine aynı samimiyetle aynı sıcaklıkla sokaklarda çay ocaklarında şehrin her noktasında olabilmek, yüreğini kaybetmeden siyaset yapmak bizim için çok önemli. İnsanoğluyuz zaman zaman siyasi hırsızlarımız yükseliyor olabilir ama AK PARTİ kimliği altında siyasi hırslarımızı mutlaka törpülemeliyiz. Her birimiz birbirimizin hukukunu korumak zorundayız. Bahsettiğim değerler içerisinde asla vazgeçemeyeceğimiz bunlardır.”

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm de konuşmasında Gençlik Kollarının çalışmalarını anlatarak başlayacak kongre sürecinin hayırlı olmasını temenni etti.

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver de konuşmasında; “AK Kadınlar olarak sahada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davasını anlatmaya gayret ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Teşkilat toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi.

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Rahman Kızılkaya da, “23 yıl önce temeli atılan bu aile 2024 yılı itibariyle bu yapısını saflarını sık tutarak birlik, beraberlik ve dayanışmanın ne olduğunu bu topluma toplumun tüm kesimlerine hiç kimseyi ayırmadan ayrıştırmadan gösterdi” ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkan Vekili Adem Şentürk de “2023-2024 seçimleri sonrası kongre başlangıcı öncesi teşkilat içi eğitim kampımız moral ve motivasyonumuzu arttırmak için hepimize moral kaynağı olacaktır. Başta il başkanım olmak üzere tüm teşkilatıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Sencer Selmanoğlu da konuşmasında şu ifaelere yer verdi; “Kongre hazırlık sürecinde çok yoğun çalışma içerisindeyiz. 21 ve 22 Eylül’de tüm ilçelerde ve merkez ilçemizde delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Akabinde genel merkez teşkilat başkanlığımızın düzenlediği Türkiye Buluşmaları kapsamında 27 Eylül’de ilimizde çok önemli misafirleri ağırladık. İnşallah kongre sürecimizi de en güzel şekilde tamamlayarak AK Kadrolarımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.”

AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Volkan Mengi de; “Şuan kongrelere gidiyoruz. Beraberliğimizi birliğimizi kongrelerde gerçekleştireceğiz. Bize mahallede de köyde de bir adam lazım. Ekibiyle mücadele edecek il başkanına ilçe başkanına fikirlerini taşıyacak bir adam lazım. Bize ilçede sorunlara sahip çıkacak bir adam lazım. Bize coğrafyasına, Anadolu’ya, ümmete dünya 5’ten büyüktür diyen, herkes susarken haykıran, “Siz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Birleşmiş milletler siz ne işe yararsınız” diyen bir Recep Tayyip Erdoğan lazım. Bu bilinçle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Av. Ömer Serdar da konuşmasında, “AK Parti, toplumun her kesiminden insanları birlik ve beraberlik içerisinde yaşatma misyonu ile yola çıktı ve bu misyonunu ilerleyen süreçlerde de devam ettirecek. Cumhuriyet tarihinin en uzun yürüyüşünü yapan bir kadroyuz. Zaman zaman bayrak değişimleri oldu ama yürüyüş hiç durmadı. Bir maratondu bu. Bu yürüyüşü hep iktidarda yaptık. Her defasında sağına soluna yanına birilerini katarak büyüyen bir parti oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu partiyi kurduğu zaman biz partiyi kurduk ama tabelasını halk asacak dedi ve halk astı. Toplumun kenarında yöresinde olan kesimleri ayırt etmeden sistem tarafından dışlanmış bütün toplayarak yavaş yavaş merkeze taşıdı ve bir milli merkez inşa etti” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER