© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ'da Bebek Ölümlerinin Nedenleri Araştırılacak

Elazığ'da Bebek Ölümlerinin Nedenleri Araştırılacak

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bebek ölümlerinin nedenlerinin araştırılması için İl İnceleme Kurulu toplantısı düzenlendi.

Kamu gündeminde olan yenidoğan çetesi olayı üzerine Elazığ’daki yetkililer harekete geçti. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bebek ölümleri İl İnceleme Kurulu toplantısı düzenlendi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından toplantı ile ilgili yapılan açıklamada: “23 Ekim Çarşamba günü Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ali Atar başkanlığında olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Fırat Ünv. Neonatoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinden ilgili uzman hekimler, idareciler, birim sorumlusu hekim ve çalışanlar katıldı.

Sağlık Bakanlığı Bebek Ölümleri İzleme Genelgesi kapsamında aylık olarak yapılan değerlendirme toplantısı sırasında Elazığ’da bir ay içerisinde gerçekleşen ölü doğum ve ölen bebek vakaları her bir bebek için ayrı ayrı incelenerek, bir daha aynı vakalarla karşılaşmamak için alınacak tedbirler üzerinde duruldu ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER