© Elazığ Günebakış Gazetesi

Vali Hatipoğlu: ‘Bu sözde mesajların Türkiye’de karşılığı olamaz’

Vali Hatipoğlu: ‘Bu sözde mesajların Türkiye’de karşılığı olamaz’

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, önceki gün hain terör örgütü üyeleri tarafından TUSAŞ’a yapılan saldırının milletin sinesinde darmadağın olacağını söyledi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Vali Hatipoğlu: savunma hamlelerimize dönük olan sözde mesajlar, aleme nizam vermiş bir milletin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde karşılık bulamayacaktır” dedi.

2024 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

VALİ HATİPOĞLU: “HAİN SALDIRI, MİLLETİN SİNESİNDE DARMADAĞIN OLACAK”

Vali Hatipoğlu, hain terör örgütünün TUSAŞ’a yaptığı menfur saldırının Türkiye’nin hür ve bağımsız istikametinde attığı adımlara sekte vurmayacağını söyledi.

Vali Hatipoğlu, böylesi saldırıların milletin sinesinde darmadağın olacağını belirterek: “dün TUSAŞ işletmesine dönük saldırıyı bir kez daha nefretle hatırlatıyorum herkese. Bu saldırılar ülkemizin hür ve bağımsız kendi istikametini çizmesi doğrultusunda adımlarına hiçbir şekilde sekte vurmayacak tam tersine coğrafyamızın çevremizin ateş çemberi olduğu bir dönemde bir huzur adası olarak bulunan ülkemize dönük bu saldırıların tam tersi bir şekilde sinemizde darmadağın olacağını buradan Elazığ’dan sizler adına da haykırıyorum.” Dedi.

HATİPOĞLU: “SALDIRIYLA VERİLMEK İSTENEN SÖZDE MESAJ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE KARŞILIK BULAMAYACAK”

Vali Hatipoğlu, savunma hamlelerimize dönük olan sözde mesajların hiçbirinin aleme nizam vermiş bir milletin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde karşılık bulamayacağını da söyledi.

Hatipoğlu: “uzun yıllardır süren çabalarımız, milli birlik beraberlik kardeşliği en üst düzeyde sağlamaya çalışmış bir devlet olarak aynı zamanda yaklaşık 2200 yıllık bir devlet ordu geçmişine sahip bir devlet olarak bu tür akametle sonuçlanacak davranışlar karşılaşacağımız durumlardandır. Bunun için her zaman uyanık olmak bir ve beraber olmak büyük önem taşımaktadır. Şuan itibariyle tüm dünyada barışı ifade eden sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet yetkililerimiz huzuru ve refahı öne süren yetkililerimizin tam tersine dünyadaki hemen hemen bütün liderlerin neredeyse tamamı savaş çığırtkanlığı yapmaktadırlar. İşte bu saldırı da bu doğrultuda okunması gereken bir saldırı. Aynı zamanda bizim savunma hamlelerimize yönelik sözde mesajlar içeriyor ama bu sözde mesajların hiçbirinin aleme nizam vermiş bir milletin kurmuş olduğu Türkiye’de karşılığı olamaz.” İfadelerini kullandı.

“ELAZIĞ GENELİNDE 949 PROJE UYGULANMAKTA”

Öte yandan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2024 yılında Elazığ genelinde proje bedeli 44 milyar 544 milyon olan 949 projenin olduğunu belirterek: “949 proje uygulanmaktadır, bu projelerin toplam bedeli 44 milyar 544 milyon TL’dir. Bu projeler için 8 milyar 248 milyon TL yıl ödeneğinden 4 milyar 222 milyon lira harcama yapılmış olup, yıla harcama oranı %51.18’dir. il merkezinde 332 proje uygulanmaktadır. Bunların toplam bedeli 30 milyar 682 milyon TL’dir. Bu projeler için 5 milyar 719 milyon TL ödenekten 3 milyar 41 milyon TL harcama yapılmış olup harcama oranı %53.18’dir.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER