Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

THY’ye Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

THY’ye Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
THY’ye Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

THY Elazığ İl Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü’ne düşürüldükten sonra Muş THY İl Müdürlüğü’ne bağlanması yönelik Elazığ’dan tepkiler çığ gibi büyüyor..

Elazığ’da uzun yıllar Hizmet veren THY Elazığ İl Müdürlüğü, Elazığ’da hava yolculuğunda kaliteli hizmetlerin verilmesi ve kurumsal çözümler üretilmesinde önemli rol üstleniyordu.

2023’de yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra THY Elazığ İl Müdürlüğü Şube statüsüne düşürüldü. Şube Müdürlüğü olarak hizmete devam eden THY, Muş Müdürlüğü’ne bağlandı. Elazığ müdürlükten şubeye düşürülmesi ve şimdilerde Muş İline bağlanması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

1948 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski Havaalanlarından biri olan Elazığ Havalimanında uzun süre müdürlük olarak hizmet veren THY’nin önce müdürlüğünün alınması, ardından kurulan şube Müdürlüğü’nün ise Muş’a bağlanması Elazığ’da Siyasi parti temsilcileri, STK’lar tarafından tepkiye neden olurken vatandaşlar da sosyal medya üzerinden karardan geri dönülmesi üzerine paylaşımlarda bulundular..

EROL: “BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, THY’ye bu yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunarak; “THY ülkemizin en önemli kuruluşlarından biri olmakla beraber günümüzde bir dünya markası haline gelmiştir. Elazığ’ımız da tıpkı THY gibi kadim ve tarihe damga vurmuş bir kenttir. İlimiz birçok bölge müdürlüğünü de bünyesinde bulundurarak tüm bölgesine hizmet vermektedir. Aynı zamanda Elazığ’da yetişen birçok bürokratımız da ülkemizin önemli kuruluşlarında ciddi işler yapmaktadır. Bu doğrultuda böylesine kadim ve konumu açısıyla stratejik bir kente yapılan bu haksızlık çok büyük bir yanlıştır. Bu yanlıştan dönülmesi adına THY’ye çağrıda bulunuyorum. Elazığ’ın Muş iline bağlanması asla kabul edilebilir değildir. Bu yanlış ve hatalı kararın hemşehrilerimizin nezdinde silinebilmesinin tek yolu da THY’nin Elazığ’a hemen bölge müdürlüğü açmaktır. Sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.” dedi.

GÖK: “THY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN MUŞ’A DEVREDİLMESİ ELAZIĞ’A HAKARETTİR”

Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök, THY Şube Müdürlüğü’nün Muş’a devredilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Muş Havalimanı yıllarca Elazığ Havalimanı’nı kullandı ve dün kendi havalimanına kavuştu. Ancak, Elazığ THY Şube Müdürlüğü’nün bu şekilde küçültülüp Muş’a devredilmesi, Elazığ’ın tarihine ve halkına karşı açık bir hakarettir. THY’nin bu kararı, şehrimizin tarihine ve değerlerine yapılan doğrudan bir saldırıdır. Bu skandalın derhal düzeltilmesi ve Elazığ’ın hak ettiği statünün geri verilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!