Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İl Protokolünden 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Mesajları


İl Protokolünden 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Mesajları

Muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını karşılamak, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak ve muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, her yılın 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Gazze’de meydana gelen insanlık dışı üzücü olumsuz olaylardan ve ülkemizde de 3 gün ulusal yas ilan edilmesi nedeniyle Elazığ’daki Muhtarların talebi üzerine kent genelindeki 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları iptal edildi. Elazığ İl Protokolü 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında kutlama mesajları yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Muhtarlar Günü mesajında: “Toplumsal hayatımızın içerisinde, Türk Kamu Yönetiminin ve yerel demokrasinin mihenk taşlarından biri olan muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir köprü işlevi görmektedir. 1829 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmekte olan muhtarlık müessesesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında da yerel demokrasimizin en önemli paydaşlarından biri olmaya devam edecektir. Bugün hizmet standartları geliştirilmiş olan muhtarlarımız, vatandaşların taleplerini ilgili kurumlara aktarmada ve yerine getirmede önemli imkânlara kavuşmuşlardır. Her daim bir arada olduğumuz, sıkça gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip, çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımızla el birliği ile çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletekili Ejder Açıkkapı, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Ejder Açıkkapı mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Ekim, demokrasimizin temel taşlarından biri olan muhtarlarımızın günü… Aziz şehrimiz ve güzel ülkemizde mahallelerimizin en ücra köşelerine kadar ulaşan, vatandaşlarımızın sorunlarını ilk elden dinleyen, devletimizle halkımız arasında köprü görevi gören muhtarlarımız, demokrasimizin en yerel seviyedeki tezahürüdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti hükümetlerinde muhtarlarımızın hak ettiği değeri görmesi ve onların daha etkili bir şekilde hizmet sunabilmesi adına  önemli adımlar atıldı. Maddi ve manevi ölçekli çok sayıdaki düzenlemeyle muhtarlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda daha rahat edebilmesi sağlanmış, onların mahallelerimize daha kaliteli hizmet sunmalarının önü açılmıştır. Bu özel gün vesilesiyle; başta Elazığ'ımız olmak üzere aziz vatanımızın her bir köşesinde vatandaşımızın huzur ve refahı için görev yapan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor,  milletimize hizmet yolundaki tüm çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.” Dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında: “Muhtarlık müessesi demokratik kültürümüzün en köklü ve temel yapı taşlarından birisidir. Yerel yönetimlerin ilk halkası olan ve hizmetin vatandaşa ulaşmasında kilit noktada yer alan muhtarlarımız, daima yol arkadaşlarımız olmuştur. Her alanda markalaşan ve hızla gelişen şehrimizde sorunların çözümünde, hizmetin vatandaşlarımıza ulaşmasında halkımızın sesi ve gözü olan muhtarlarımıza mesai mefhumu gözetmeksizin yürüttükleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızla her fırsatta bir araya gelerek şehrimizin geleceği için attığımız adımlara ilişkin istişarelerde bulunmaya ve gönül birlikteliğimizi en güçlü şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle aziz şehrimizde görev yapan köy ve mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!