Elazığ
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2238.7
  • BIST
    8771.87
  • BTC
    63797.05$

Elazığ, Deprem Bölgesi İçin Hareket Halinde


Elazığ, Deprem Bölgesi İçin Hareket Halinde

Pazarcık ve Elbistan depreminin ardından büyük bir yıkımla karşı karşıya kalan Malatya için Elâzığ’da seferberlik ilan edildi. Birçok insani yardım malzemelerinin ulaştırıldığı depremzedelere Seza Çimento da yardım elini uzatarak, sıcak yemek, kumanya, polar yardımının yanı sıra arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere iş makineleri gönderdi.

Önceki gün meydana gelen Pazarcık ve Elbistan depreminin ardından büyük bir yıkımla karşı karşıya kalan Malatya için Elazığ’da seferberlik ilan edildi. Elâzığ’ın dört bir yanından yardımların ulaştırıldığı Malatya’da depremzedelerin gıda ve barınma ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.

“Gün birlik olma günü” diyerek depremzedelere yardım elini uzatan SEZA ÇİMENTO Malatya’daki ÇİMYA BETON işletmelerinde sıcak yemek çıkarıp depremzede vatandaşlara dağıtımını gerçekleştiriyor. Depremden etkilenen komşu şehrimizdeki vatandaşlarımız ÇİMYA Betona giderek yemek ihtiyaçlarını giderebiliyorlar.

Diğer yandan SEZA Çimentoya ait 6 adet Minibüs ile otobüs Malatya’ya giderek oradaki vatandaşlarımızın Elâzığ’a ulaşımını sağlamak üzere görevlendirildi. Ayrıca, bir yakıt tankeri Elazığ Valiliği emrine tahsis edildi.

 

Yine SEZA Çimentoya ait iş makineleri de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Malatya’ya; Seza İnşaat’a ait iş makineleri ise Kahramanmaraş’a gönderilerek koordinasyon merkezlerinin emrine verildi. Malatya’daki depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda Bin adet battaniye ile Bin adet kumanya hazırlanarak, gönderildi.

24 Ocak depreminde Türkiye’nin her şehrinin Elazığ’a yardıma koştuğunu şimdi ise sıranın bizde olduğu ifade eden SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık,  “Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay şehirlerimizde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Millet olarak yüreğimiz. Şimdi yaraların sarsılması için hep birlikte gayret etme zamanı zamandır. Ülke olarak depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için seferber olduk. Elazığ depreminde ülkemizin her şehri yardımımıza koşmuştu. Şimdi de Elazığlılar olarak bizler komşu şehrimiz Malatya başta olmak üzere deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için gayret ediyoruz. Millet olarak birlik içinde bugünleri de atlatacağız. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!