Elazığ
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili Erol: Şehir Merkezinin Dönüşümü Önemsenmeli

Milletvekili Erol: Şehir Merkezinin Dönüşümü Önemsenmeli
Milletvekili Erol: Şehir Merkezinin Dönüşümü Önemsenmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ziyareti sonrası gündeme gelen şehir merkezindeki mahallelerin kentsel dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendisine sorulan kentsel dönüşüm sorusuna yanıt vererek şehir merkezinin dönüşümüne de destek olacaklarını ve bu konuda belediyeyle birlikte çalışma yaptıklarını açıklamıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Kurum’un bu açıklamasını değerlendirerek açıklamanın memnuniyet verici olduğunu ancak bu durumun sadece sözde kalmaması gereken ve şehrin tüm erklerinin ortak akıl ve ortak hareket ederek konunun sıkı takipçileri olmaları gerektiğini ifade etti.

EROL: ŞEHİR MERKEZİ YENİDEN BİR CAZİBE MERKEZİ OLMALI

Erol, Elazığ’da deprem sonrası şehir merkezinin ve bu lokasyondaki mahallelerin çok ağır bir yara aldığını, yıkılan çok sayıda konut ve işlerinin kentin ekonomi, sosyal hayat ve asayişini olumsuz etkilediğini geçen uzun süreye rağmen yeniden yapılanma noktasında henüz somut adımlar atılmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler Elazığ’da birçok mahallede olduğu gibi şehir merkezinde ve bu konumda bulunan mahallelerde büyük bir hasara neden oldu. Yapılan çalışmalar neticesinde her ne kadar birçok hak mağduriyeti gerek konutlar gerek çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar konularında sorunlar yaşasa da en azından insanlar başlarını sokabilecekleri güvenli konutlara kavuştular. Biz her platformda bu duruma teşekkür ettiğimiz gibi yaşanan mağduriyetleri de dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bu doğrultuda en büyük mağduriyetin yaşandığı merkez mahallelerimiz depremlerden en ağır hasarı alan yerler olsa da aradan geçen uzun sürede merkezi mahallelerde  somut adımlar ve çözümler sunulmuş değildir. Durum böyle olunca da Elazığ’ımızın simge yerlerinden Gazi Caddesi’nin de içinde bulunduğu şehir merkezimiz hem sosyal hem de ekonomik anlamda büyük bir kayıp yaşamaktadır.”

“BAKAN KURUM’UN AÇIKLAMALARI MEMNUNİYET VERİCİ”

Bakan Kurum’un şehir merkezindeki kentsel dönüşüme destek vereceklerine dair açıklamalarına da değinen Erol, “Geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum Elazığ’a geldi. Bu durum kendisine de soruldu. Bu konuya destek vereceklerini açıklaması gerçekten memnuniyet verici. Şehir merkezi Elazığ’ımızın kültürüne, mimarisine, ekonomik hayatına uygun bir şekilde yeniden tasarlanıp inşa edilirse hem burada yaşayan halkımıza hem de tüm Elazığ’ımıza faydalı olacaktır. Şehir merkezi sadece orada yaşayan insanları değil tüm Elazığ’ı hatta bölgeyi ilgilendiriyor. Doğal olarak bu meseleyi çok boyutlu ele almak  gerekiyor. Kentsel dönüşümün en zor yanı orada yaşayan vatandaşa güven  vererek  ikna etmektir. Bu güvenin de yerel yönetimleri  eliyle yapılacak bir dönüşümle daha kolay  sağlanabileceğine inanıyorum. Aynı zamanda maliyetli bir proje olduğu için bakanlığın ve bürokrasinin de üzerine büyük yük düşüyor. Siyasiler olarak bizler de bu konuya sonuna kadar destek verip takipçisi olacağız.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!