Elazığ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63525.125$

Bulut, Neden Tekrar Aday Olmadı?


Bulut, Neden Tekrar Aday Olmadı?
Bulut, Neden Tekrar Aday Olmadı?

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak canlı yayınının konuğu oldu. Milletvekili Bulut neden tekrar milletvekili adayı olmadığını açıkladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal 23 ve Kanal Fırat Televizyonlarının ortak canlı yayın konuğu olarak Genel Yayın Yönetmenleri Arif Çakmak ve Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı.

Milletvekili Metin Bulut, neden tekrar aday adayı olmadığına dair ve Elazığ gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Bulut’un açıklamalarının satır başları…

“3 DÖNEM YAPMAK İSTİYORDUM”

Biz bunu daha önceden paylaşmayı etik bulmadık. Biz bunu altı ay öncesinde de değil biz milletvekili olduğumuzda bu emaneti gönül rahatlığı ile teslim etme gibi duamız olmuştu. Bizim genel merkezimizin 3 dönem kuralı vardı bizim duamızda 3 dönemdi. Hep öyle niyetlendiğim için böyle bir karar. Olağan üstü dönemde milletvekili seçildik. Biz hiçbir zamanda bunun aciziyetinin arkasına sığınmadık. Geçen dönüp bir baktım. Başladığımızda önümüzde neleri hallettik neleri hal edemedik?

“ELAZIĞ HALKININ GÖNLÜNDEN DE BİR TAZE KAN GEÇTİĞİNİ HİSSETTİM”

Genel başkanımızın yine takdiri. Cumhurbaşkanımız gel mahalle temsilcisi ol derse yine olurum. Ama burada Başkanımız ısrar etmesine rağmen olmayacağımı söyledim. Başvurumu da yapmadım. Elazığ halkının gönlünden de bir taze kan geçtiğini hissettim. Bu sadece sizin başarılı olup olmamasıyla da ilgili değil. Belli bir dönem geçince kenara çekilmekte bilinmeli. Bir taze kan değişikliğinin de iyi geleceğini düşündük.

“MAL VARLIĞIM ARTMADI, AZALDI”

Siyasetçi olduğunuzda işin içine ailenizde giriyor. Arkadaşlarınız da giriyor, akrabalarınızda giriyor. Bunlar sürekli toplum içerisinde bununla ilgili vatandaşların karşısında kötü şeyler duymak bizleri üzüyor. Doğukent’e şehir hastanesi yapıldığında 2007 yılında benim milletvekilliğim yoktu. Haksız yere bu itamlar insanı üzüyor. Bazen gönlümüzü dar ettiğimiz üzüldüğümüz şeyler oldu. Mal varlığımız ile ilgili meclise beyan veriyoruz. Hiçbir siyasetçi vekil olduktan sonra mal varlığı artmaz azalma olur. Bazı söylenenler ailemi ve yakın çevremi üzdü. Hepsinden helallik istiyorum.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE NE YAPACAK?

Ben 40 yıldır attığı adıma dikkat eden söylediği şeye dikkat eden biriydim. Hatta ben naiflik ile suçlanan bir insandım. Elazığ’dan milletvekilli olmak onur duyacağım şeydir. O yönüyle fevkalade hazzını yaşayarak yaptığım onurlu bir işti. Elazığ halkına da bu vekaleti verdikleri için teşekkür ediyorum. Makam mevki hepsi geçici şeyler. Birikim anlamında elimizde güzel bir sermaye oldu. Elazığ için elimden geleni yapacağım. Merkez yönetme kurulundaki görevimiz devam edecek. Genel merkezdeki işlerimizi de yürüteceğiz.

“BÜYÜKELÇİLİK İSTEDİĞİM ŞEYLERDEN BİRİ”

Büyükelçilik istediğim şeylerden bir tanesiydi. Ama konjonktür ne olur bilmiyorum. Ben Elazığ için hizmet etmeye devam edeceğim. 5 arkadaşımıza Elazığ’dan çıkacak adaylara abilik yapacağım öncülük yapacağım. Ben Elazığ’ın genel merkezde 6. Milletvekili olayım.

“EĞER ELAZIĞ HALKININ KALBİNİ KIRDIYSAK HELALLİK İSTİYORUM”

Bizim vatandaşımız naif yüzünüze karşı kötü konuşmuyor. Ne bir kapıya gittiğimizde kötü karşılandık ettik. Bazı illerde bazı partililer esnafın içine çıkamıyor. Elazığ bizim tarzda milliyetçi, muhafazakar siyaset için güzel bir alan. Ben Elazığ halkından hiç şikayetçi değilim. Pazarda, kahvede vatandaşlar konuşur kendi içinde sesini de yükseltir eleştirir. Ama yüz yüze olduğumuzda kimse sesini yükseltmez, saygınlık gösterir, derdini dile getirir. Eğer Elazığ halkının kalbini kırdıysak helallik istiyorum eğer bizimde bir hakkımız varsa helal olsun. Yine muhtarlarımız bizim diğer paydaşlarımız onlardan yine aynı şekilde helallik istiyorum. Yine teşkilat mensuplarına haklarını helallik istiyorum. Bizimde hakkımız varsa helal olsun. Yine diğer siyasi partilerimizden helallik istiyorum. Zamanında dozu kaçırmış olabiliriz yine helallik istiyoruz.

GÖREV SÜRECİNDE NELER YAPILDI?

Geldiğimiz dönemlerde eski Yimpaş’ın yeri konuşuluyordu. 6. Bölge teşviki vardı. Baktığımızda organize sanayi bölgesinin arka tarafı üzüm bahçesi olmuştu bizlerde 6 bölge teşviklerini tekrar tekrar uzattık. Elazığ’ın içme suyu problemi vardı bunları hızlandırdık. Şor Şor deresi ile ilgili bir talep vardı bunu gündeme alıp çözdük. Fırat üniversitesinde mimarlık, diş hekimliği ve kütüphane ile ilgili talepleri yerine getirdik. Birçok ilçemize devlet hastanesi yaptık. Gençlik merkezi ile alakalı çok büyük hizmetler yaptık. Harput diyanet külliyesini yaptık. Orman bölge müdürlüğü ve AFAD binası ile ilgili çalışmalar yaptık. Stadyum çok konuşuldu bunu hallettik. İpekyolu yine benim hayallerimden bir taneydi. Eşi benzeri olmayan bir projeydi. Belediye başkanımız ile birlikte güç yetmeyecek bir iş olan karayollarının şehir dışına taşınması. Bu kolay bir iş olarak gözükebilir ama bakanlıklar ile görüşeceksiniz bütçesini ayarlayacaksınız zor işler. Çözemediğimiz iki problem var. Biri Uluova. Bunda biraz geciktik. Diğeri de çimento fabrikasının taşınması. O da özel sektördü diye zorlandık.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Bugünde bir temayül yoklaması yapıldı. 73 arkadaşımız milletin vekaletini almak için çalışmalarda bulundu. Temayülde bir olmak iki olmak önemli değil. Önemli olan çembere girebilmek. Sadece bir, iki, üç önemli değil. Sadece aday adayının tavır nasıl o da önemli. Orada belirlenecek kişiler tarafından da anket yapılacak. Önce teşkilatımızın kanaatini aldık. Ardından vatandaşlarımıza soracağız kimler vekaletinizi alsın diye. Elazığ’da milletin içine sinen bir liste ile ak parti vatandaşın karşısına çıkacak.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NASIL BELİRLENECEK?

Seçilecek olan arkadaşlar yine temsil yeteneği göz önüne alınacak. Bölgesel dağılım göz önünde olacak. Yine kamuoyunun vatandaşlarımıza algısı iyi olan kişiler seçilecek.

AK PARTİ’DE ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ LİSTESİNDE İTTİFAK OLACAK MI?

Elazığ’da ittifak konusunda netleşen bir şey yok. Bu yine genel merkezimizin açıklayacağı bir konu olduğu için bu hususta benim açıklama yapmam uygun olmaz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!