© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığlılar’ın Koruyucu Kalkanı: Cemile Sultan Çayı!

Elazığlılar’ın Koruyucu Kalkanı: Cemile Sultan Çayı!

Elazığ’da soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Özellikle bu aylarda hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara akın ediyor. Elazığlılar’ın koruyucu çayı ise Cemile Sultan Çayı. Aktarlarda yok satan bu ürüne vatandaşlar yoğun talep gösteriyor

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ

Havaların soğumasıyla birlikte Cemile Sultan Çayı’na talep arttı. Elazığlılar’ın yoğun talep gösterdiği bu ürün aktarlarda yoğun talep görüyor. Fide Doğal Yaşam Ürünleri Firma Sahibi Seyfettin KALKAN ile bu muhteşem çay ve insan vücuduna faydaları hakkında samimi bir röportaj gerçekleştirdik. 

KALKAN: 'CEMİLE SULTAN ÇAYI ÇOK ÖZEL BİR ÇAY'
Cemile Sultan Çayına talebin çok fazla olduğunu vurgulayan Fide Doğal Yaşam Ürünleri Firma Sahibi Seyfettin KALKAN, ‘ Cemile sultan çayı 20’ye yakın bitki ve baharat karışımıyla yaptığımız çok özel bir çay.  İçerisinde ıhlamur, ada çayı, tarçın kabuğu, havlıcan, karabaş otu, papatya, zencefil, melisa, yasemin, karanfil, kuşburnu, hatmi çiçeği, yenibahar, karabiber, ısırgan ve oğul otu bulunuyor. Tüm baharatlar karıştırılıp normal çay gibi demleniyor. Bu mucizevi çay grip ve soğuk algınlığına iyi geliyor aynı zamanda öksürüğü kesiyor ve nefesi açıyor’ ifadelerini kullandı.

'BİTKİ ÇAYLARI ENFEKSİYONU TEMİZLİYOR'
Cemile Sultan çayının yanında diğer bitki çaylarının da önemine dikkat çeken Seyfettin KALKAN, ‘Ihlamur,  kuşburnu, adaçayı, hatmi çiçeği soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Bitki çayları enfeksiyonu temizliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bitki çaylarının insan sağlığına bir zararı yoktur faydası vardır. Çünkü tamamıyla bitkiseldir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER