© Elazığ Günebakış Gazetesi

1. Harput Klasik Hadis Meclisi Açılış Programı Düzenlendi

1. Harput Klasik Hadis Meclisi Açılış Programı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Elazığ İl Müftülüğü Ve Harput Dini İhtisas Merkezi işbirliğinde organize edilen 1’inci Harput Klasik Hadis Meclisi’nin açılış programı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde Elazığ İl Müftülüğü ve Harput Dini İhtisas Merkezi işbirliğinde organize edilen 1’inci Harput Klasik Hadis Meclisi’nin açılış programı düzenlendi. Harput Dini İhtisas Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alpaslan Doğan, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Kahraman, Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ve çok sayıda davetli katıldı.

26-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Programda Paneller, Tartışmalı İlmi Toplantılar, Sunumlar ve Müzakereler yer alacak.

Programın selamlama konuşmasını yapan Harput Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Yahya Karataş, Hadis Meclisi programını düzenleme amaçlarına ilişkin bilgiler vererek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, dini bilgileri dini davranışlara dönüştürmek adına Peygamberin sünnetlerinin etkili bir şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, hadis meclislerinin önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak: “hadislerin öğrenilmesi ve öğretilmesi Peygamberimizin zamanına kadar gider. Düzenli hadis meclisleri de bizzat Peygamber efendimizin başlattığı ve günümüze kadar gelen bir faaliyettir bir eğitim öğretim sürecidir.” Dedi.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Kahraman, Harput’tun tarih boyunca dini ilimlerin yapılması noktasında önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, İslam’ın ilim öğretimine oldukça önem verdiğini ve bu önemin peygamber döneminden bu yana aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Harput’un İslam Kültür ve Medeniyetine büyük hizmetleri olduğunu ve bu hizmetlerden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Hadislerin dini davranışların yanı sıra toplum yaşantısını da doğrudan etkilediğini söyleyerek, hadislerin doğru yorumlanmasının oldukça önemli olduklarını ifade etti.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, İslam coğrafyasının bir buhran içerisinde olduğunu dile getirerek, ilmi faaliyetlere daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Hatipoğlu: “şuanda Doğu Türkistan’dan büyük okyanusa kadar, Afrika’nın içlerine kadar eğer varsa bir İslam Coğrafyası büyük bir buhranın içerisinde. Çünkü hangi islam diyebileceğimiz sayısız örnekle karşı karşıya kalıyoruz. Şuanda kaosun kanın ve zulmün hemen hemen her noktada karşımıza çıktığı bir coğrafya. Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında soydaşlarımız, Gazze’de o büyük soykırım ki Gazze Afrika’nın ortasında bir yer değil Gazze bizim kutsal topraklarımızın bitişiğinde bir yer.” Dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER