Elazığ
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YENİDEN BAŞLARKEN

23 Temmuz 2024, Salı 13:33

YENİDEN BAŞLARKEN

 

Haber Kent, Fırat, Gün Işığı ve Yeni Ufuk gazetelerinde yıllarca köşe yazdım, yazmak hoşuma gidiyor, sosyal ve siyasal konularda yazmak birinci önceliğim, bunun dışında şiir denemelerim da var zaman zaman gazete köşemde yayınlandı.

Dokuz ay oldu Elazığ gazetelerinden uzağım, Erzurum E Haberin daveti ile yazılarım Sema hanımın gazetesinde yayınlanıyor, sağ olsun yazılarıma bir müdahalesini şimdiye kadar görmedim.

 

İster istemez bu kadar sık niye gazete değiştiriyorsun sorusu akla gelebilir.

Karakolda Şiddet başlıklı yazımdan dolayı Fırat Gazetesi sahibi Semih Erdem tedirgin olmuştu, tedirgin olma Semih bey ben olayı olduğu gibi yazdım, artık sana yazı göndermem dedim ve gazete ile ilişkimi kestim, nitekim bu yazımdan dolayı polislerle mahkemelik oldum ve ceza yedim, canım sağ olsun.

Haber Kent ile niye ilişkimi kestim vallahi hatırlamıyorum.

Gelelim Koca Gazetecinin Gün Işığına,

Bu koca Gazeteciyi çok eskilerden tanırım, gazeteci olarak tanımadım, bir fabrikada çalışıyormuş, doksanlı yılların sonu idi, gelip beni buldu, başı işyerindeki sendika başkanı ile belaya girmişti.

Araştırdım, soruşturdum, üzerine salınan karanlık adamı buldum, sadece garibanın teki uzak dur dedim ve peşini bıraktılar, başı beladan kurtulmadı, her seferinde beni ardı, yardımı esirgemedim.

Ta ki Pertek Belediyesinde büyük bir yolsuzluğu deşip arkasından 84 parsel imarlı arsanın giderayak satışını engelleyene kadar bu Koca gazeteciyi sadece idare ettim, bu

Koca gazeteci kalkıp Pertek belediyesinin reklamını yapmaya başlayınca artık tahammül sınırlarını zorlamıştı, usulca uzaklaştım gazeteden, telefonlarını bile engelledim, kökten silinenler listesine eklendi.

Bu Koca gazeteciye bu vahim hatayı soran ortak bir dostumuza aynen şu ifadeyi kullanmış ‘’Belediye Başkanı Beni İkna Etti’’ haber ağım çok güçlüdür hemen öğrendim ikna işini, Belediye başkanı Pertek de ağırlamış eğlendirmiş, uğurlamış koca gazeteciyi Dünyanın en eski ikna metodudur bu yöntem.

 

Yeni İştigal alanları bulmuş kendine, gazeteciliği öğrenemedi, yaşı da bir hayli ilerledi, bu yeni faaliyet  alanları tam kendi mizacına uygun alanlar, eğlenceli, keyifli işler, başarılı olacağına inanıyorum.

Hazır bu Koca adama köşeyi ayırmışken yakında yapılacak Kent Konseyi Seçimi için bir soru soralım Koca adama ‘’Ben Seçilmek Zorundayım’’ lafı nedir, niye, niçin seçilmek zorundasın, kimler seni niye seçmek zorunda??? Ha bu arada senin Kent Konseyi Başkanlığın bitmişti, ta ki karşına çıkan adayın korkaklığı depreşip adaylıktan çekilme kararı alana kadar. Belediye

Başkanımız Şahin beyin bu koca blöfçüden yana tavır aldığı da kuyruklu bir yalandır.

 

Görüldüğü gibi zor ve sınır tanımayan bir gazeteci kimliğim var, benimle çalışmak çok zordur, perdesiz yazar, gelen haberi ince eleyip sık dokur, analizimi ciddi yapar, sonu ne olur düşünmeden köşeme taşırım.

Artık Güne Bakış Gazetesinde köşem olacak, Elazığ Gündeminden uzak kaldım, biriken çok mesele olduğunu biliyorum, deşifre edilecek çok sıkıntılı şahsiyet var, ilki bu yazıya

konuk oldu, diğerleri de sayfama konuk olacak.

Günebakış Okurlarına Merhaba.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.