Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Terbiyesizliğin Ötesi Bu Olsa Gerek!

17 Eylül 2024, Salı 14:35
Terbiyesizliğin Ötesi Bu Olsa Gerek!

Türkiye'nin en güzel kızları belli oldu! 
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda 20 finalist arasından birinci olan isim İdil Bilgen oldu. Üstelik birinci olan kızımız tıp fakültesi mezunu 11 Eylül gecesi gerçekleştirilen Miss Turkey 2024 finaline eski Türkiye güzelleri jürilik yaptı. Jüri koltuğunda ise tescilli güzellerden Gizem Karaca, Berfu Yenenler, Selen Soyder, Neşe Erbek ve Amine Gülşe’de yer aldı.
İdil Türkiye Güzeli ile ilgili eleştiriler, genellikle onun güzelliği, sahne performansı ve kişisel özellikleri etrafında dönüyor. Bazı eleştirmenler, İdil’in eski güzellik standartlarının dışına çıktığını ve modern bir görünüm sergilediğini ifade ediyor. Ayrıca, sosyal medya yorumlarında sporcu geçmişi ve kararlılığının yanı sıra, güzellik yarışmasına katılmasının algısı üzerine tartışmalar mevcut. Bu eleştiriler, güzellik yarışmalarının ve toplumsal normların evrimi hakkında derinlemesine bir bakış sunuyor.
Biten yarışmadan sonra, birinci seçilen kızla ilgili, özellikle sosyal medya platformları üzerinden yapılan ağır hakaretler ise birden ülke gündemine oturdu.
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bilgen'in birinciliği, sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı ve pek beğenilmedi. Hatta Türkiye'nin yeni güzeli için 'Şabaniye' benzetmeleri bile yapıldı.
İşte bunu körler mi seçti, Jüri körler derneği üyesi mi, Metin Şentürk’te jüride miydi gibi bu ve buna benzer bir sürü ağza dile alınmayacak kelimeler binlerce kişi tarafından yazıldı, çizildi. Sosyal medya platformları üzerinden paylaşıldı durdu.
Bir kısım vatandaşlar kendisini beğenmemiş. 
Tabii ki de beğenmeyebilirsiniz. Çünkü herkesin güzellik anlayışı farklı. Kimine güzel gelen kimine güzel gelmeyebilir. Elbette ki ortalama bir güzellik anlayışı vardır ama bu insanlara hakaret etme hakkı tanımamalı diye düşünüyorum ben. Bir genç kızı ulu orta alenen rencide etme hakkını kimseye vermez bu durum.  
Kızımız, 24 yaşında o yarışmaya katılmış. 
En güzel olma iddiası zaten yok kızımızın ancak o yarışmaya katılanlar arasında zannedersem en güzel O seçilmiş. Kimine göre güzel, kimine göre değil. Şimdi seçildi diye hakaret etme hakkın mı var yani? 
Kimileri diyor ki bu yarışmaya katılıyorsan bunları da göze alacaksın.
İyide kardeşim her şeyinde bir üslubu olmalı ya. Kızcağıza yazmadıkları şey kalmamış. 
Ayıp ya! 
Bunu birisi senin kız kardeşine, senin ablana, senin annene, senin eşine ve ya ne bileyim bir yakınına söylese hoşuna gider mi?
Torpil iddiaları. 
Efendim Kiev büyükelçisinin kızıymış. Büyükelçinin kızı diye ona saldırmak mı lazım? 
Yani; şunu demek istiyorum. Herkes herkesi beğenmek zorunda değil de sen şimdi kızı niye rencide ediyorsun yani. 
İnsanlık mı bu ya?
Saygılarımla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.