Elazığ
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2396.8
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61133$

TARIM BAKANI SEN NE İŞE YARARSIN?

17 Nisan 2023, Pazartesi 12:35

Sayın bakan geçmişteki mesleğiniz nedir inanın araştırmadım buna gerekte duymadım. Sizi bu makama getirenlerin elbette bildikleri bir fikir vardır diye düşünüyordum fakat günler geçtikçe yolsuzluklar gözüme geldikçe anladım ki sizin mesleğiniz bu değil ve olmamalıydı.

Kurum müdürlüklerinizde oturup kısır yapıp çay keyfi yapan mesai arkadaşlarınız acaba neden küpe denetimlerini layığıyla yapmıyor?  En basit örneği buradan vermek istedim çünkü size hırsızların nasıl yol aldığını, haramzadelerin deprem yardımlarıyla nasıl faydalandığını, onursuzca bir yaşamı kendilerine yakıştıranların onurlu insanların haklarını nasıl gasp ettiklerini söylemek isterim.

Vakti zamanında besi işine girmişsin, koyunu alıp besleyip büyütüp ya başka birine satmışsın veya kesime göndermişsin. Ulan sahtekâr buraya kadar dürüst çalıştın ’da buradan sonra;

Neden hırsızlığı gözetip küpeyi devir etmedin veya kayıtlardan düşürmedin?

Ben söyleyeyim mi?

Çünkü size bakan kurum bu işlerden başka ne kadar boş iş varsa onunla ilgileniyor. Depremden dolayı devletimiz hayvanlara yem desteği verdi nakdi olarak.

Acaba devletimizin cebinden değil bizim cebimizden hayvanı olmadığı halde sadece on sene önce almış olduğu hayvanın küpesinden, kurumun kendinden habersiz kısır partilerinden dolayı ne kadar yolsuzluk oluyor hesap edebilecek hatta hesap verebilecek var mı?

Daha devlet bankalarının verdiği faizsiz kredi ve çeşitli desteklemelerinden söz etmiyorum bile. Al faizsiz kredi hayvancılık dışında her işle uğraş ama hayvancılık adı altında işlerini yürüt.

Yazıktır, ayıptır, günahtır.

Haramzade olmayın, harama bulaşmayın. Gerçi umurunuzda olsa bu ülke bu hale gelmezdi. Milleti saçma sapan politikalarınızla resmen hırsızlığa teşvik ediyorsunuz.

Yetmemiş gibi bu olaylara çanak tutup, göz yumuyorsunuz.

Kim ne yaparsa kendine yapar ağalar.

İyi yaparsanız iyi duyarsanız, kötü yaparsanız kötü.

Benim kalemim, vicdanım, merhametim ve aklım satılık olmadı olmayacak.

Hep hakikati söylemek zorundayım.

Ya kendinize gelin ya da bakanından başlayıp bu işlerde kim varsa hepiniz istifa edin.

Herkesi zan altında bırakmak istemiyorum. Ama Söylemeliyim ki gidişatınız iç açıcı değil.

Kalın sağlıcakla.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.