Elazığ
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2404.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61544.177$

Stajyerlik Deneyimlerle Dolu Bir Maceradır

04 Temmuz 2023, Salı 16:05

Stajyerlik, öğrenmenin ve keşfetmenin heyecanını içinde barındıran bir yolculuk olup kariyerdeki ilk adımları atarken hem becerileri geliştirmeyi sağlayacak hem de gerçek iş hayatına dair birçok deneyim kazanmayı sağlayacak bir fırsattır.
İlk olarak, her anın farkında olup öğrenmeye açık olun. Sizde merak uyandıran konuları sorun ve öğrenmek için çaba gösterin. Unutulmamalıdır ki, hatalar yapmak da bu sürecin bir parçasıdır ve bu hatalardan ders çıkararak büyüme fırsatı elde edilir. Tıpkı hayat gibi, hayatın bir parçası gibi… 
Aslında hepimiz kendi hayatımızın birer stajyeri değilmiyiz?
Daima öğrenmeye açık,meraklı,kendini geliştirmeye yatkın… hayatımız hep tecrübeler ve yaşanmışlıklarımızla geçiyor.her geçen gün hayat denen bu okulda birer stajyer gibi yaşayıp deneyimlemiyor muyuz ?
Hayat bize kendi yeteneklerimizi keşfetme ve gösterme şansını çoğu zaman verir fakat biz bunu görmeyiz.. Yâda bize sunduğu fırsatları göz ardı edebiliyorken çok sonradan fark edebiliyoruz… işte bu evrede yapmamız gereken tek şey kaçırdığımız fırsatların ardından üzülmek yerine hayatın bize sunacağı yeni fırsatlara yer vermek olacaktır.
Peki bizler hayatın birer stajyeri olarak ne yapmalıyız?
Ağımızı genişletmeli sadece kendimizi düşünmeyi bir kenara bırakıp Kendi işimizi yapmakla sınırlı kalmamalıyız. aynı zamanda çevremizdeki insanlarla iletişim kurma ve güçlendirme fırsatı sunarak güzel dostluklar, güzel insan ilişkileri geliştirerek hayatımıza birer parça eklemeliyiz.. 
Stajyerlik bir maceradır ve bu macerayı en iyi şekilde değerlendirmek bizim elimizde. Dünyanın gerçeklerini keşfetmek, öğrenmek ve büyümek için hayat stajımızın devam ettiğini unutmadan hareket etmeliyiz.. Unutmayın, stajyerlik sadece okul ve iş hayatında geçerli olan bir durum değildir. Attığımız her adımda ,kendimizi geliştirdiğimiz her alanda unutmamalıyız ki hayatın dönemi birer staj sürecidir.. hayat yolculuğunda ,sağlam temelli dostluklar, başarılı bir kariyer hayatı, ve daha bizi biz yapan tüm faktörler bu süreçte kazandığımız değerlerle doğru orantılıdır… Hayat stajında dirençle kalmanız dileğiyle…

Yorumlar

  • yorum avatar
    Metin KAYA
    04-07-2023 19:44

    Başarıların devamını dilerim yeğenim

  • yorum avatar
    Yusuf alkan
    04-07-2023 17:02

    Başarılar ☺️

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.