Elazığ
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Niye Tokalaştılar

12 Ekim 2024, Cumartesi 17:05

Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni dönem açılışında yapılan komuşmalar, yaşanan görüntüler daha uzunca bir süre konuşulacak gibi.
Cumhurbaşkanımızın konuşması kadar Devlet Bahçelinin DEM parti milletvekilleri ile tokalaşıp ayak üstü sohbet etmesi de siyasi gündemin baş köşesini işgal etmeyi sürdürüyor.
Yeni bir açılım sürecci mi başlıyor.
Devlet bey Devlet aklıyla davrandı.
İmralı devreye mi girdi.
Selo ne dedi.
Kandil niye sessiz.
Tokalaştı ise iyi etti.
Ne iyisi tokalaşarak helt etti.
O kanlı eller sıkılmaz.
O eller sıkıldıysa Devlet bey Devlet dediği için sıkmıştır.
Gibi lakırdıların siyasi piyasada haddi var hesabı yok.
Peki düğün değil bayram değil Devlet O eli niye sıktı?
Devlet Bahçelinin adının Devlet olması ağzından çıkan her lafın, yaptığı her hareketin ciddiye alınmasını da birlikte getiriyor.
Devlet bey O antika arabalarından birine binip  Ferdi Tayfurdan dertli bir parça çalsa 85 milyon bir anda karalar bağlayıp yas tutmsaya başlıyor.
Bu sefer galiba Devlet bey Devlet gibi davrandı.
Bölgede harlanan eteş tüm ülkeleri etkileyecek gibi görünüyor, bizim etkilenmeyeceğimizi düşünmek ise tam bir saflık olur, bir önceki yazımda daha detaylı değerlendirmelerde bulunmuştum, Devlet Bahçeli bey DEM parti milletvekillerine uzattığı el ile herkesi aklı selim davranmaya çağırdı.
Suriyenin Kuzeyindeki PKK-PYD gibi hain örgütler, ABD adına saldırılar yapacak şekilde techiz edilerek hazır bekletilmektedir, bununla birlikte yine bu bölgede bir terör devletinin siyasi alt yapısını oluşturumak için seçim ve referandum gibi girişimlerin varlığı da bilinmektedir, DEM partinin bu bölgedeki gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değildir, bu etkilenme ile DEM partinin Suriyenin Kuzeyindeki bu girişimler doğrultusunda hareket edip Ülkemizi bir kaos ortamına sokması ihtimal dahilindedir, bu ihtimalin görülerek DEM partiye el uzatılması bir anlamda da akıllı olun Türkiyeli olun Türkiye Partisi gibi davranın demektir, DEM partinin Bölgedeki gelişmelerden kendilerine pay çıkarıp bir maceraya sürüklenme ihtimali her zaman mevcuttur, bu ihtimal ile ortaya çıkacak risklerin bertaraf edilmesi Türkiye için çok kolay bir iştir ama yaşanacak acılar ve can kayıpları yıllarca hatırlanacak travmaları da birlikte getirecektir.
Devlet, Develet Bahçeli eli ile DEM partiye bir dost eli uzatmıştır dersek haksız sayılmayız.
Bundan sonrası tamamen DEM partinin bileceği bir iştir, uzanan dost elini ısırma cüretini gösterirlerse sonuçlarına katlanırlar, bu sonucu aklı selim hiç kimse istemez ama Ülkemizde aklısselimin her zaman hakim olmadığını da düşünmek gerekir.
DEM parti uzanan dost elini geri çevirir ise Devlet bey O antika arabalardan birine atlayıp Ferdi Tayfurun;
Aşkın ecel olsa bile
Ayrılalım istemezdim
Dünya dursa, güneş sönse 
Bunu senden beklamezdim. 
O verdiğin sözler nerde.
 O bakışlar gözler nerde.
 Ellerimi boş bıraktın bunu senden beklemezdim şarkısını çalıp Ankara sokaklarında tur atmaya devam eder, olan DEM partiye olur.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti binlerce yıllık Devlet aklıyla davranıyor, hain dahi olsa O haine zaman zaman el uzatıyor, ihanetten vaz geçirmeye çalışıyoy.


 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.