Elazığ
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2243.8
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    64830.1$

KENDİNE GEL ALİ ABİ

11 Aralık 2022, Pazar 21:59
KENDİNE GEL ALİ ABİ

Kendine gel kurban.

Sen ki bu şehrin bir değeri, bir abisi, bir gönül adamısın. Sana akıl vermek benim harcım da haddimde değildir.

 Bunu biliyorum.

 Lakin yine de yazmak istedim, elimde değil frenim tutmuyor, önümü kesmesinler yoksa bağımsız aday olurum diyen Ali abiye…

Merhaba Ali abi.

Sen beni pek tanımasanda ben senin nasıl bir ‘’LOKKO’’ yani Elazığ yiğidi olduğunu çok iyi biliyor, bu yüzden de sevip sayıyor ve şehrin bir büyüğü olduğun içinde değer veriyorum.

‘’DOST ACI SÖYLER’’ Atasözünü hatırlatarak başlayayım ki , yazdıklarımı okuyunca bana gönül koyamayasın Ali abi.

Ben, Siyasilerin düzenlemiş oldukları toplantılara, özelliklede yemekli toplantılarına katılmaya alışkın biri değilim Ali abi. Bir iki değer verdiğim insanın dışında beni hiçbir toplantıda göremezsin.

Dün, davetin üzerine abimin çağrısına kulak verip ekmeği yenir suyu içilir bu adamın. Gidip bakayım ne söyleyecek ve etrafında kimler olacak diyerek davetine icabet ettim.

Bir Elazığ beyefendisi olduğun için katılım sağlayan misafirlerinle tek tek tokalaşıp onlara değer vermen beni gururlandırmış idi. Çünkü bu zamanda bunu yapan ev sahibi yok. İnsanları çağırıp kendileri başköşede oturuyorlar. Kim gelmiş kim gitmiş hiç umurlarında olmuyor. Sendeki fark buradan bile bellidir akıl almak isteyenler için.

Bu misafirperverliği unutmayıp yaşattığın için Yüce Allah senden razı olsun Hızır’da kapından eksik olmasın. Verdiğine bin vererek yerini de doldursun Rabbim.

Mikrofonu eline almayana kadar aramız çok iyiydi. Nasıl ki mikrofonu aldın benim suratım düşmeye başladı Ali abi. Hatta bir ara çıkmak istedim ama kendime yediremedim. Çıkarsan ayıp olur, bekle toplantı bitsin gidersin diyerek oturmak zorunda kaldım.

Bu arada da seni dinlerken bir yandan da etrafı süzüyordum. Gördüğüm şuydu ve oracıkta yazdım sosyal medya hesabımdan. 3-5 Kato 10-15 Kadın ile yola çıkarsanız ilk durakta arıza verir gözünüzü tamirhanede açarsınız benden sadece demesi abiler, diye.

Esip esip gürlüyordun Ali abi. Kimseye mihnetin olmadığını biliyordum. Mihnetsiz yaşayan insanları da çok severim.  Ama içindekini dışa atan bir insan olduğunu bilmiyordum. Sayende bunu da öğrenmiş oldum. Büyük bir haslet var içinde. Geçmişin intikamını alma gibi büyük bir hevesin.

Haklı mısın? Yerden göğe kadar haklısın. Sana Çelme takanlara karşı bir zafer elde edip onlara gereken cevabı bu şekilde vermen gerek.

Ancak, şunu iyi bil ki; Buralara senin bıraktığın zaman gibi değil, insan profili çok değişti Ali abi. Bu konuda kendimden sana bir örnek vereyim de gör ne olduğunu. Adam çocukluk arkadaşım. 50 yıldır da her beraberiz. Gardaşım değil ama anamın koynunda yatmışlığı var. 2019 seçimlerinde telefon açıp oyunu istedim. Dönüp bana ne dedi biliyor musun? Tayyip Erdoğan dururken sana oy verenin anasını.

İnan et o günden beridir aklıma geldikçe çıldırasım geliyor. Bu sadece bir örnek… Neler gördüm neler ben o seçimlerde Ali abi. Deme sen kimsin ben kimim oğlum diye… İçine düşte gör bu cenderenin Ali abi. Normal zamanda Yüzüne gülenlerin o gün nasıl bir canavar olduklarını görmen gerek. Başka türlü anlatamam sana.

Bu yüzden abimden ricam, otur oturduğun yerde. İşine ekmeğine ve partine çalışarak hem siyasilere hem de biz yüreği Elazığ için atan kardeşlerine abilik yap. Bunu yapmaz da intikam arzusuyla yanıp tutuşursan, düşmanların cebine koyar 3-5 kuruş ‘’RITTOLARIN’’ seçimden sonra davul yerine teneke çaldırırlar sana.

Bunu düşün de onları sevindirip kendini heder etme Ali abi. Lütfen dinle beni de o çok seviyorum, aramızda problemde yok dediğin liderin sana vereceği görevi kabul edip yoluna bu şekilde devam et. Görev verilmese de abilik yaparak bizleri mutlu et.

Unutma: Zaman eski zaman değil, saman kafalıların bol olduğu bir zamandayız. İnsanlar kendi çıkarları için senin gibi liderlik vasfı taşıyan adam ve adamları gözünün yaşına bakmadan heder edebiliyorlar.

Sen kendin de ifade ettin ki; 6 lı masanın en şanslı adayı Kemal Kılıçtaroğlu’dur. El bizim adamımızı desteklerken peki biz neden onun karşısına çıkıp bağımsız aday oluyoruz?

Onun seçimi ayrı bu seçim ayrıdır deme Ali abi… Gürsel beyi sev ya da sevme, partiye bir ivme yakalatmış CHP’nin buradaki oyunu 70 bine kadar çıkarmıştır. Bunu abartmıyorum.  Senin kadar tecrübeli olmasam da halkla içiçe olan bir kardeşinim. Hayatında bu partiye oy vermemiş insanlar bile onun ve Kemal Kılıçtaroğlunun son yıllardaki çıkışı ve partiyi o eski katolardan arındırdığı için CHP’ye vereceğiz diyorlar bana.

Sende listede olsan veya senin belirleyeceğin bir adam olsa bu sayıyı katlayıp partiden 2 vekil çıksa ne olur, Kıyamet mi kopar Ali abi? O zaman kırmış olmaz mısın sana atar yapanların boynunu?

Bence olması ve yapman gereken tek şey budur.

Düşün bu dediğimi Ali abi. Düşünde bir oyunda olsa kırmadan şehrin siyasetine yön ver.

Ver ki; bu şehir hak ettiği yere gelsin diyor saygılar sevgiler sunuyorum.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Halis ne traş yaptın be
    31-12-2022 10:36

    Halis iki arabanın üstünü kestin diye kendini siyasi otorite mi sanıyoruz. Haddini aşma kaportacı kimin ne yapacağına karar verecek noktada değilsin

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.