Elazığ
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Görünen Köy Kılavuz İstemez

22 Ekim 2024, Salı 11:07

Garip davranışlar mı sergiliyoruz? Bu ne garip insan mı diyorlar? Garip olmamızın nedenini hiç sorgulamıyorlar. Hayatımız, hikayelerimiz ve yaşayamadıklarımız bir varmış bir yokmuş kadar kısa mı? Çocuktuk. Çocuksun ayıp susmalısın dediler. Ergen olduk. Artık çocuk değilsin  ayıp susmalısın dediler. Genç olduk. Artık büyüdün ayıp susmalısın dediler. Yaş aldık. Büyükler bazı konuları tölere etmeyi bilmeli diyerek gene bize susmayı öğrettiler. Biz ne zaman konuşacağız?

Her konuya susan bir toplum inşa ettiler. Susmak bilinci gerçekten atalarımızdan bize yadigar mı yoksa sistemin inşası mı? Kültürümüzün değer yargıları ayıp ama susmalısın mı? Biz neden susturulduk? Düşünenler, sorgulayanlar ve okuyanlar neden ötekileştirildi? Garip bireyler kimliğiyle toplumda yerimizi inşa ettiler. Aslında hepimiz gerçekleri görüyorduk. Bize öğretilen değerlere saygımızdan susuyorduk. Artık susmamalıyız. 

Düşünen, okuyan ve sorgulayan bir nesil inşa etmeliyiz. Atalarımızın dediği gibi görünen köy kılavuz istemez. O neslin kılavuzu biz garip insanlar olalım. Onlara yol gösterelim.Gizlenen gerçekleri ışığımızla ve bilgimizle inşa edip gelecek nesillere öğretelim.

          

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.