Elazığ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2492.8
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63434$

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

14 Mayıs 2023, Pazar 13:44

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi;
"Hakimiyet bilâ kayd-u şart Milletindir." Yani egemenlik kayıtsız,şartsız milletindir.Yönetme yetkisi, seçme yetkisi,karar verme yetkisi sadece ve sadece milletindir.Millet ne derse o olacaktır.
Milletin hakimiyetine,millet egemenliğine öyle kolay gelinmedi.Demokrasimizin serüvenine baktığımızda ta Osmanlı'nın 1739'da başlattığı demokratikleşme hareketleri yıkılana kadar genişletilerek devam etti.
Cumhuriyetimiz ise tamamen millet egemenliği üzerine tesis edilerek, milletimize kendi kaderlerini belirleme yetkisi verildi.O günden bugüne demokrasimiz tabi yine ciddi sınavlar verdi.Özellikle darbelerle ve darbe teşebbüsleriyle,baskılarla milletin iradesine ipotek konuldu.Biz bugünkü seviyeye gelene kadar millet olarak çok bedel ödedik.Bundan sonra da gerekirse öderiz.Ne demokrasimizden, nede aziz milletimizin hamiliğinden vazgeçemeyiz.Millet olarak kendi yolumuzu dün olduğu gibi bugün de belirleyeceğiz.

Milletin iradesi hangi yönde şekillenirse şekillensin saygı duyup gereğini yapmak gerekir.
Dün olduğu gibi bugünde seçimi şölen havasında,demokratik zeminde,hoşgörü içerisinde  geçirmek ve sonucuna milletin huzurunda saygı göstermek hepimiz için birlikte yaşamanın, saygının,hoşgörünün ve kanunlara uymanın gereğidir.
Hiç kimse milletin tercihine gölge düşürmemelidir. 
Milletin iradesine saygısızlık yapılmamalıdır.
Milletin iradesi küçümsenmemelidir.
Millet iradesiyle zıtlaşılmamalıdır.
Nihayetinde şunu da unutmamak lazım; bu bir savaş değil seçimdir.
15 mayıstan itibaren her birimiz hayatımıza kaldığımız yerden devam decegiz. Hangi görüşten olursa olsun, ne düşünürse düşünsün bir arada yaşamaya devam edeceğiz. O zaman ayrıştırmak değil birleştirmek düşer bizlere.
Bir ve beraber olarak,sevgi saygı ve hoşgörünün hakim olduğu,seçimlerin bayram havasında geçtiği,demokrasinin sadece oy kullanmanın dışında tüm kazanımlarıyla, hak ve sorumluluklarıyla milletimizin geleceğinde hakim olmaya devam ettiği yarınlarda bir arada olmak temennisiyle,Gazi M.Kemal'in de dediği gibi; fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesillerin egemen olduğu yarınlarda buluşmayı diliyorum. Bugünkü seçim neticesiyle milletimize hayırlar getirsin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.