Elazığ
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

AVUKAT

24 Ağustos 2024, Cumartesi 15:20

 

İşsiz güçsüz dolaşıyordu, kader bir kadınla yollarını birleştirdi, yıllarca birlikte yaşadılar, kadın birlikte yaşadığı erkeği avukat olarak biliyordu, erkek kadına yaklaşmak için kendini avukat olarak tanıtmıştı.

Kadın bu mutlu beraberliği devam ettirmek için erkeğin bir dediğini iki etmiyor erkeğini kaybetmemek için her fedakârlığı yapıyordu.

Bir gün kadının yolu adliyeye düştü, sevgilisi avukatı aradı ben adliyedeyim, neredesin yanına geleyim deyince sevgili bulunduğu katı ve odayı söyledi,

 Sevgilisinin tarif ettiği yer bir duruşma salonuydu, kadın sevgilisinin avukat cübbesiz, sanık kürsüsünde olduğunu gördü, hiç sesini çıkarmadan duruşmayı izlemeye başladı, sevgilisi sanık olarak ifadesini verdi, duruşma sona erdi.

Birlikte adliyeden çıktılar, kadın bu ne demek hani sen avukattın, bana niye yalan söyledin diye erkeğini azarladı.

Erkek artık itiraf etmek zorundaydı yalan söylediğini itiraf etti.

Birlikte oldukları yıllar boyunca kadını maddi olarak epeyi hırpalamış, amacına ulaşmıştı, artık kadından ayrılabilirdi, ayrıldılar.

Kadın halen daha bu birlikteliği mutlu bir birliktelik olarak anlatır.

Ayrılmalarına sebep olan O büyük yalan ise içinde bir yara olarak kanamaya devam ediyor.

Hayali şeyler yazmıyorum, yaşanmış bir olayın, kadın istismarının ibretlik bir örneği olarak köşeme taşıdım.

Kadınla görüşmemde çok şey anlattı, ben sadece kısa bir bölümünü yazmakla yetindim

Bu ‘’Avukatın’’ sonraki hayatı da benzer istismarlar, skandallar ile dolu.

Siyasi yazılar kaleme alan, sıradan bir köşe yazarıyım, haklı olarak beni bilenler bu işlere niye bulaşıyorsun diyebilir.

Toplumda nasıl tanınıyorum, nasıl biliniyorum vallahi ben de bilmiyorum

Bu ‘’Avukatın’’ istismarına uğramış, taciz görmüş, tehditle alı konulmuş, bu ‘’ Avukat’’ tarafından darp ettirilmiş, çok sayıda kadın bana ulaştı.

Kadınların hepsiyle telefonla görüştüm, yüz yüze görüşme tekliflerini reddettim.

Tanımadığım kadınlar ile yüz yüze görüşmek beni her zaman korkutmuştur, bu konuda biraz paranoyak sayılırım, eğer görüşmek zorunda kalır isem de mutlaka üçüncü bir kişinin yanımızda bulunmasını yeğlerim.

 Neyse paranoyak halimi anlatıp okuyucunun canını sıkmayayım.

Bu telefon görüşmelerindeki önemli gördüğüm farklı iki olayı da okuyucu ile paylaşmak istiyorum.

Yine yazının başındaki örnek olaydaki gibi tesadüfü bir karşılaşma, eşinden ayrılmış genç bir kadın, ‘’Avukat’’ bu kadına birliktelik tekli ediyor, kadın reddediyor ‘’Avukat’’ reddedilmeyi içine sindiremiyor, uzunca bir süre tehdit, yıldırma yoluna başvuruyor, kadın direnince bir başka kadına darp ettiriyor, halen daha kadına yönelik  tehditlerine devam ettiğini biliyorum.

Anlatacağım bu son olay ise tam bir rezalet, başrolde ‘’Avukat’’ dışında yine iki kadın var, kadınlardan birinin ‘’Avukat’’ ile yakın ilişkisi var, diğer kadın bir yardım kuruluşunun gönüllü elemanı, ‘’Avukatın’’ yakın ilişkide olduğu kadın ile bu gönüllü yardım kuruluşu elemanı arasında bir ihtilaf oluyor, Olaya ‘’Avukat’’ el koyuyor, kadınla görüşme talebinde bulunuyor, kadın bu talebi kabul ediyor, buluşuyorlar.

Kadın ‘’Avukat’’ tarafından silahla tehdit edilip yarım saat alıkonuluyor, kadın olayın şokunu halen daha yaşamaktadır, uzunca bir süre başına gelen bu talihsiz olayı kocasından saklıyor.

Kadın, en sonunda kocasına anlatıyor, ben kadınla görüşmedim, kocası ile uzun bir telefon görüşmesi yaptım, olayı bütün ayrıntıları ile anlattı, bu durumda olayı savcılığa intikal ettireceklerini söyledi, telefon görüşmesinden birkaç gün sonra merak ettim aradım, koca telefonlarıma cevap vermedi.

Ne yaptılar, ne ettiler bilmiyorum, muhakkak diğer mağdurlar gibi sinelerine çekip susma yolunu tercih ettiler diye düşünüyorum.

Sadece mağdur kadınlar ile görüşmedim, ‘’Avukat da’’ ilgi çeken bir kişilik, bilinen tanınan biri, bu ‘’Avukat’ kimlerle oturur, kimlerle kalkar diye basit bir araştırmaya girdim, çevresinde pek erkek arkadaş göremedim, genellikle kadınlar ile dostluk ve ilişki kurduğunu  gözlemledim.

Bu ilişkilerin yukarıda anlattığın üç olay gibi sonuçlandığını tahmin etmek pek zor olmasa gerek.

Bu ‘’Avukat’’ hız kesmeden taciz, istismar, tehdit ve benzeri suçları işlemeye devam ediyor.

Benim tespit ettiklerimden daha fazlası güvenlik güçleri tarafından muhakkak tespit edilmiştir.

Bekleyip görelim çekirge nereye kadar sıçrayacak.

Çekirge sıçramaya devam etsin, biz de izlemeye devam edelim, bu tipler her zaman kirli yüzlerini, sefih hayatlarını gizlemek için sosyal statü peşinde koşarlar, edindikleri bu statü ile faaliyet alanlarında rahat edeceklerini zannederler, ‘’Avukat’’ kimliği pek para etmedi çok erken foyası meydana çıktı, edinmeyi umduğu sosyal statü ne kadar devam edecek, bu arada kaç kadının canını yakacak, tuzağına düşürecek, istismar edecek, taciz ve tehditte bulunacak, bu sapık ve sahtekar tipler toplum sessiz kaldığı sürece var olamaya devam edecek.

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.