Fırat Üniversitesi, 50. kuruluş yıl dönümünü büyük bir törenle kutlamaya hazırlanıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve beraberindeki 18 üniversite rektörü, bu anlamlı etkinlik için Elazığ’a geliyor.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ 50. YILINI TAÇLANDIRACAK
14 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek olan “Fırat Üniversitesi 50. Yıl Kutlama Programı” ve “50. Yıl Resepsiyon Töreni”, üniversitenin yarım asırlık başarı hikayesini kutlamak için önemli bir buluşma olacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından 18 üniversitenin rektörleri de yer alacak. Bu özel etkinlik, üniversiteler arası işbirliğini güçlendirmek ve akademik dünyadaki dayanışmayı pekiştirmek açısından büyük bir öneme sahip.
ULUSLARARASI KATILIM DA YOĞUN
Ulusal katılımın yanı sıra, törenlere uluslararası düzeyde de büyük bir ilgi var. Polonya, Özbekistan, Karadağ, Arnavutluk, Bosna-Hersek ve Kosova gibi ülkelerden üniversitelerin temsilcileri de programa katılacak. Bu ziyaret, Fırat Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonuna önemli bir katkı sağlarken, akademik işbirliklerini güçlendirme fırsatı sunacak.
Bu özel etkinlik, sadece Fırat Üniversitesi’nin 50 yıllık geçmişini kutlamakla kalmayacak, aynı zamanda Elazığ’ı yükseköğretim camiasının en prestijli buluşmalarından birine ev sahipliği yapacak.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.