Elazığ
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yaşar: 'İyi Parti Elazığ’da Güçleniyor!’


Yaşar: 'İyi Parti Elazığ’da Güçleniyor!’
Yaşar: ‘İyi Parti Elazığ’da Güçleniyor!’

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, şehir ve ülke gündemine dair Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, gündeme dair gelişmeler hakkında Bakış Haber’e konuştu. İyi Parti’de Meral Akşener sonrasını değerlendiren Başkan Yaşar, Elazığ ve ülke gündemine dair görüşlerini paylaştı.

‘‘İYİ PARTİDE ÖNEMLİ BİR KADROLAŞMA HAREKETİ BAŞLADI’’

İyi Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener’in görevinden ayrılmasının ardından İyi Parti’de yaşanan son durumu değerlendiren Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu yönetiminde önemli bir kadrolaşma hareketinin başladığını söyledi.

İyi Parti’nin 7. Kuruluş yıldönümü sebebiyle kamuoyuna çağrıda bulunan İyi Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, ‘Yerel seçimlerden sonra İyi Parti bazı siyasi taktiklerde eksiklikler oluşturduğu için beklediği oyu alamadı. Almadığı için de genel başkanımız Meral Akşener daha öncede beyan etmişti seçimlerde başarısız olursam bırakırım demişti. Bu demokraside görülmemiş bir durum hiç kimse makamını kısa sürede terk edip gitmez. Türkiye’de yıllarca makama oturanların başarılı olmadıkları halde devam ettiklerini görüyoruz. Ama Meral Hanım sözünün arkasında durdu. Başarısızlığı kabul ederek bana aittir deyip görevi bıraktı. Bıraktıktan sonra da Genel Kurulumuz toplandı. Genel Kurulda şimdiki Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan seçildi. Müsavat Dervişoğlu sadece İyi Partili değil gençliğinden beri bir düşünce ve fikir insanı. Hayatı boyunca birçok konuda kendisini ülkesine adamış milli ve manevi hassasiyetleri yüksek bir insan. Nihayetinde Genel Başkanımız Müsavat Bey geldikten sonra İyi Partide önemli bir kadrolaşma hareketi başladı. Yukarıdan aşağıya yeniden şekillenen kuruluş felsefesine ve kodlarına dönerek güçlü bir yönetim oluşturarak giderek büyüyen İyi Parti taraftarlığı gelişmeye devam ediyor. Bizim 27 Ekim’de Ankara’da 7 kuruluş yıldönümümüz var. 7. Kuruluş yıldönümü sebebiyle de bütün teşkilatlarımız ve üyelerimiz orada olacağız. Bütün kamuoyunu Elazığ’dan Ankara’ya davet ediyorum. Katılım sağlanırsa mutluluk duyarız’ ifadelerini kullandı.

‘TOPLUM GİDEREK YOZLAŞIYOR, AHLAKEN ÇÖKÜYOR!’

Ülkemizde son günlerde kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen Yenidoğan çetesinin insanlar üzerinde ağır travmalar oluşturduğuna dikkat çeken İl Başkanı Yaşar, ‘Şu anda gündemimizde olan sizlerinde takip ettiği, Yenidoğan çetesinin ülkede sağlık sektörünü ne hale getirdiğini, insanlarımızın üzerinde ağır travmalar oluşturduğunu çocuklarımızın yoğun bakım hastalarımızın bugüne kadar daha nicelerinin de bu işe dahil olacağını düşünerek çok vahim bir tablonun oluştuğunu ifade etmek istiyorum. Hastanelerin özelleştirilmesi devletin hastanelere kaynak aktarması hastanelerin hastalar üzerinde maliyet çıkartması sosyal güvenlik sorunumuzun bir sıkıntısıdır. Devleti soyup devletin sırtından baronlaşan kurumlar vardır. Bunlar toplumda çok büyük bir infial oluşturuyor. Toplum giderek yozlaşıyor, Ahlaken çöküyor.  Ahlaken çöken bir toplumda değerlerin tartışılması çok mümkün olmuyor’ dedi.

‘DEVLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE ZARAR VERİCİ DÜŞÜNCELERİN GİDEREK YOĞUNLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ’

Başkan Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü; “‘Anayasamızın ilk 4 maddesinin değiştirilmesiyle alakalı Türkiye’nin üniter yapısının altına dinamik sokmakla alakalı yeniden çeşitlilik ve Türkiyelilik kavramlarıyla devletin bölünmez bütünlüğüne zarar verici düşüncelerin giderek yoğunlaştığını görüyoruz. Dem ile olan yakınlaşma el sıkışma Malazgirt’te HÜDA PAR ile olan el kaldırma olayı Ankara’da ilk 4 maddenin tartışmaya açılması meclis başkanın bu tartışmaya dahil olması giderek sivil toplum örgütlerinde bu konun üzerinden kamuoyu oluşturan kurum ve kuruluşların söz ve beyanları ülkemiz açısından hayırlı bir netice olmadığını ülkemizin geleceği ile ilgili geleceğimizi inşa eden düşüncelerimizi ifade ettiğimiz milli birlik ve beraberliğimize çok hayırlı bir sonuç yaratmayacağını düşünüyorum. Ayrıca sığınmacı sorunu ülkemiz için çok büyük bir sorun Türkiye’de yıllardır 10 milyonun üzerinde sığınmacı bulunuyor. Bunların iaşesi sağlık sorunu gıda ve barınma sorunuyla alakalı Türkiye ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu da ifade etmek isterim. Bu da yetmezmiş gibi cumhurbaşkanımızın Lübnan da sığınmacı alacağını kapımız açıktır demesi Türkiye’yi bir sığınmacı deposu haline getirip demokratik yapımızı milli hassasiyetlerimizi zarar veren bu tür yapıların ülkeye ne kadar büyük bir sorun oluşturduğunu ifade etmek istiyorum’ şeklinde konuştu.

‘ELAZIĞ’DA KENAR MAHALLELER VİRANE OLMUŞ DURUMDA’

Elazığ’ın önemli iki sorunu olan deprem ve işsizlik sorunlarına değinen İyi Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, ‘Elazığ malumunuz işsizliğin en yoğun olduğu şehirlerden biri. İşsizlikle beraber Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri de depremsellik sorunudur. Elazığ’da 2020 depreminden bu yana ağır hasarlı binaların yıkılmadığını bu son depremde de 20’ye yakın binanın tekrar ağır binaya döndüğünü gördük. Elazığ’la ilgili bir kampanya başlatılmıştı yüzde 50’si bizden kampanyası İstanbul için Elazığ içinde biz bu kampanyaya destek verdik. Toplu Konut İdaresi’nin Elazığ’da yıkılmış viraneye dönmüş mahallelerin yeniden ayağa kaldırılması kentsel dönüşüm yoluyla tekrar yaşanabilir eski mutlu mahalleler haline getirip sosyal donatılarıyla kültürel alt yapısıyla beraber mahallelerin insanlarını mutlu edecek bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Şu anda depremden kaynaklı yeniden çevre ve şehircilik bakanlığının bütün binaların dayanıklılık testinin yeniden yapılması gerekiyor. Elazığ’da kenar mahalleler virane olmuş durumda. Orada yaşayan insanlar huzurlu değil. Bölgelerde aşrı derece de balici, tinerci kapkaççıdan kaynaklı bir güvensizlik sorunu yaşamaktadır. Aileler mutlu bir şekilde o bölgelerde dolaşamaz haldeler. İlmimizde güvenlik sorunu vardır. Güvenlik birimlerimiz bu konuda hassas davranıyorlar. Fakat suç oranları giderek artmakta. Suç oranlarının artmasını engellememiz lazım. Bu bataklığın kurutulması lazım.  Suç oranı artıkça güvenlik güçleri de bunları yakalayıp emniyete teslim ediyor fakat suçluların tutukluluk oranları da çok düşük. Denetimli serbestlikten dolayı herkes dışarıda bundan kaynaklı olarak da insanlarda bir güvensizlik oluşuyor’ diye konuştu.

“İLGİ, ALAKA HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

İyi Parti’nin Elazığ’daki konumunu giderek güçlendirdiğini vurgulayan İyi Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, ‘İyi Parti giderek büyüyor. İyi parti şu anda Türkiye’de kendine ait olan konumunu giderek güçlendiriyor. Gözlemlerim ve edindiğim intiba bize karşı olan ilgi alaka gün geçtikçe Müsavat Bey’in duruşunu ve samimiyetini kararlılığını görenler bunu bizzat kendileri bize ifade ediyor. Bu durum geleceğin milli ve merkez partisi olma konumuna doğru gittiğimizi görüyoruz. Biz milliyetçi, Atatürkçü demokrat bir partiyiz’ dedi.

‘İKTİDAR ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELDİ’

Şu anda Türkiye üzerinde oynanan oyunlar konusunda hassasiyetlerinin yüksek olduğu belirten Yaşar, “Ülkeyi 22 yıldan beridir yöneten iktidarın artık yönetemez hale geldiğini kurumların çöktüğünü hiçbir kurumun işleyişini sürdüremediğini görüyoruz. Yolsuzluklar, yoksulluk, hırsızlık kapkaççılık son günlerde gündemde olan hastaneler üzerinde rant devşiren çetelerin masum aileleri ve çocukları nasıl katlettiğiyle alakalı bir başıboşluk, düzensizlik meydana geldi. İşin tamamen ranta ve ticarete dönüştüğünü görüyoruz. Hiçbirinin ülke hassasiyeti kalmadığının vatandaş da çok iyi görüyor. Hayat pahalılığının çok yüksek derece de olduğunu insanların alım gücünün düştüğünün herkes farkında. Bir asgari ücretli 2018 de 217 dolar alırken şu anda 97 dolar alıyor. 2018 bir asgari ücretli 25 kilogram et alırken 2024 de 1 kilogram ete düşmüş. 2018 150 litre mazot alırken bugün 70 litrenin altında benzin alır hale gelmiş. Toplum olarak sosyal dokumuz bozulmuş Ahlaken çökmüşüz sosyal dokusu bozulduğundan ekonomik sıkıntılar yaşadığından kaynaklı olarak toplum artık eş dost muhabbeti yapmakta ziyaretlere ve taziyelere düğünlere gitmekten uzak kaldı. Sosyal doku toplumun bireylerle olan irtibatını kopardı. Sosyal dokunun bozulduğu hiçbir ülkede mutluluk, huzur ve güven beklememiz mümkün değil’ diye konuştu.

‘KURUMLARIMIZIN, GÜVENLİĞİMİZİN ADALETİMİZİN SAĞLIKLI ÇALIŞMASI LAZIM’

Başkan Yaşar sözlerini, “Biz yıllar önce Ortadoğu’da Suriye’de, Irak’ta yapmış olduğumuz yanlış dış siyasetten kaynaklı sığınmacılar sorunu, Suriye sorunu, FETÖ terör örgütünü besleyip büyüten bütün kurumları askeriyeyi, emniyeti, yargıyı teslim eden bir yapının Türkiye’yi ne hale getirdiğini bunların önünü kimlerin açtığını kamuoyu çok iyi bilmektedir. Kurumlarımızın, güvenliğimizin adaletimizin sağlıklı çalışması lazım. İnsanımız adalete güvenmiyorsa, kurumlara güvenmiyorsa, yargısına güvenmiyorsa ekonominin düzelmesi insanların mutlu ve müreffeh bir hayat yaşaması mümkün görünmüyor” şeklinde noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!