Elazığ
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları Müzeleri İnceledi


Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları Müzeleri İnceledi
Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları Müzeleri İnceledi

Vali Numan Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, Harput’ta bulunan müzeleri ziyaret etti.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi tarafından Harput’a kazandırılan Hoca Hasan Hamam Müzesi ve Basın Müzesi’ni ziyaret etti. Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, açılışa hazırlanan Kent Müzesi’nde de incelemelerde bulundu.

Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş’in de eşlik ettiği Vali Numan Hatipoğlu ve Başkan Şahin Şerifoğulları, Harput Mahallesi’nde ilk olarak Elazığ Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’nu (KUDEB) ziyaret etti. 

VALİ HATİPOĞLU, HOCA HASAN HAMAM MÜZESİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Ardından, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Müzeler Şehri Elazığ projesi kapsamında medeniyetler merkezi Harput’un, tarihi ve kültürel birikimi ile yaşam merkezi olması hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret eden Vali Hatipoğlu, incelemelerde bulundu. Vali Hatipoğlu, kısa sürede vatandaşların vazgeçilmezleri arasına giren ve görkemli yapısı ile tarihsel atmosferi yansıtan, her bölümünde ağırlıklı olarak Osmanlı Dönemi'ne ait örnekleri barındıran, Harput mimarisi ve süsleme kültürünün sergilendiği Hoca Hasan Hamam Müzesi hakkında Başkan Şerifoğulları’ndan bilgi aldı.

VALİ HATİPOĞLU VE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ELAZIĞ BELEDİYESİ BASIN MÜZESİ’NDE

Vali Hatipoğlu, Başkan Şerifoğulları ve beraberindeki heyet daha sonra Elazığ’ın basın tarihine ışık tutan, basın tarihinin hafızasının yeniden hayat bulduğu Elazığ Belediyesi Basın Müzesi’ni ziyaret etti. Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları; baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyalinin sergilendiği müzede de incelemelerde bulundu.

VALİ HATİPOĞLU VE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, AÇILIŞA HAZIRLANAN KENT MÜZESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Elazığ Valisi Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları son olarak, açılışa hazırlanan Kent Müzesi’ni gezdi. Kent Müzesi’nde incelemelerde bulunan Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, temaslarını tamamladı.

Ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Kadim mahallemiz Harput’ta, Valimiz Sayın Numan Hatipoğlu ile birlikte; ecdadımızın bizlere miras bıraktığı Harput'umuza kazandırdığımız eserlerimizi ziyaret ettik. Daha sonra şehrimizin kadim tarihi ile aramızdaki bağları güçlendirmek, bizlere emanet edilen mirasın değerini daha iyi anlamak, anlatmak ve geleceğe taşımak amacıyla, açılışını gerçekleştirerek şehrimize kazandıracağımız Kent Müzemizde incelemelerde bulunduk.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!