Elazığ
06 Şubat, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye’de Ortak Kabine Toplantısı


Türkiye’de Ortak Kabine Toplantısı
Türkiye’de Ortak Kabine Toplantısı

 

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya geldi. 2011’den sonra Suriye'den Cumhurbaşkanlığı seviyesinde gerçekleşen ilk ziyarette, terörle mücadele, ekonomik iş birliği ve bölgesel güvenlik gibi birçok kritik konu ele alınacak.

Bu ziyaret, 16 yıl aradan sonra Türkiye ve Suriye arasında gerçekleştirilecek ortak kabine toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantıda, başta PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı ortak mücadele, Suriye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı, yeni anayasa süreci, ülkenin yeniden inşası ve güvenlik reformları gibi önemli başlıklar masaya yatırılacak.

SURİYE İÇİN ACİL EYLEM PLANI

Şara yönetimi, Suriye’nin yeniden inşası için 100 milyar dolarlık bir acil eylem planı oluşturdu. Uzun vadede ise 300 milyar dolarlık bir kalkınma ve güvenlik reform süreci hedefleniyor.

"İKİ DEVLET, TEK MİLLET" MODELİ GÜNDEMDE

Ziyaret sırasında Türkiye-Suriye ilişkilerinin daha da derinleşerek "iki devlet, tek millet" modeline benzer bir yapıya bürünebileceği konuşuluyor. Ayrıca, Şara'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Şam’a davet etmesi ve Erdoğan’ın Ramazan ayı öncesinde Suriye’ye bir iade-i ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bu tarihi ziyaretin, Suriye’deki geçiş sürecini hızlandıracağı ve bölgesel dengeleri değiştirecek önemli kararlarla sonuçlanması öngörülüyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!