Elazığ
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TSK’dan Suriye Ve Irak’taki Pkk Hedeflerine Hava Harekatı

TSK’dan Suriye Ve Irak’taki Pkk Hedeflerine Hava Harekatı
Tsk’dan Suriye Ve Irak’taki Pkk Hedeflerine Hava Harekatı

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik geniş çaplı hava harekatı gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlarda 32 terör hedefinin imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, harekatların uluslararası hukuka uygun olarak sürdürüldüğünü ve azami dikkatle yürütüldüğünü vurguladı.

51. MADDE VURGUSU: MEŞRU MÜDAFAA HAKKI KULLANILDI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonların Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesi kapsamında yürütüldüğü belirtildi. Bu madde, devletlerin meşru müdafaa hakkını kullanmasına olanak tanıyor. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik tehditleri bertaraf etmek, hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine 23 Ekim 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiştir. Teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı bir şekilde imha edilmiştir. Harekatlarımız kararlılıkla devam etmektedir.”

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI

Operasyonlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. TSK, terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayarak, “Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir” ifadelerine yer verdi.

SİVİL CAN GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİLDİ

Açıklamada, operasyon sırasında sivillerin, dost unsurların ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Tarihi ve çevresel varlıkların korunmasına yönelik hassasiyetle hareket edildiği vurgulanarak, harekatların bu doğrultuda planlandığı açıklandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke güvenliğine yönelik tehditlerin tamamen ortadan kaldırılmasına kadar operasyonların devam edeceğini belirtti. Yapılan bu son hava harekatı, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının hemen ardından gelmiş olup, terör örgütüne karşı hızlı ve etkili bir yanıt niteliği taşıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, gelecek dönemde de terör örgütü unsurlarına karşı operasyonların süreceğini ve sınır güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!