Elazığ
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Şerifoğulları, Altyapıyla İlgili Konuştu: Muhalefet, Çözüm Noktasında Bize Ufuk Açsın

Şerifoğulları, Altyapıyla İlgili Konuştu: Muhalefet, Çözüm Noktasında Bize Ufuk Açsın
Şerifoğulları, Altyapıyla İlgili Konuştu: Muhalefet, Çözüm Noktasında Bize Ufuk Açsın

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: “altyapıya durduk yere girmedik .” dedi. Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Şerifoğulları, oluşan sorunların farkında olduklarını belirterek, muhalefetin sorunları meclise taşımalarını eleştirdi. Şerifoğulları: var olan bir sorunu burada getirip tekrar konuşmanın anlamı yok çözüm üretin, kaynak oluşturun bize ufuk açın” dedi.

Belediye Meclisi’nde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, alt yapı çalışmalarının % 50’sinin tamamlandığını belirterek: “Altyapıya durduk yere girmedik.” şeklinde konuştu.

Başkan Şerifoğulları: “Biz altyapıya durduk yere girmedik, yaklaşık 40 yıl önce altyapı çalışması yapılmıştı. Herkes kim tarafından yapıldığını biliyor ve rahmet çıkartıyor. Rahmetli Mustafa Temizer zamanında altyapı yapılmıştı. Yapılırken şehir merkezinde 350 km’lik aspes ve pik borulardan oluşuyordu ve çok uzun süredir de yenilenmediğinden dolayı şehir genelinde çok ciddi manada su arızaları meydana geliyordu. Yağan yağmurlarda sel felaketinin oluşmaması, yollarda göllenmelerin oluşmaması adına altyapı sorununu çözmek adına projelendirdik. JAYKA kredisiyle ihalesini gerçekleştirdik. Şehrimizi 3 etaba böldük ve hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık %50 civarındayız ve önümüzdeki yıl 12. Aya kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Altyapıyı yaparken yolları kazmak zorundayız. Kazdıktan sonraki süreçte hemen üstlerini asfalt ve kilitli parkeyle kapatma şansımız olmuyor bundan dolayı da vatandaşlarımız zorluk çekiyor doğrudur. Ama bizimde altyapıyı öteleme veya daha sonraki yıllara bırakma şansımız yoktu. Bu şehirde belediye başkanlığı yapmanın en kolay yolu kaldırım yapmak ve asfalt üzerine asfalt dökmek. Biz bunu tercih etmedik biz şehrin altyapısını tamamen yenilemek adına büyük bir yükün altına girdik ve Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl şehrin altyapı sorununu çözeceğiz.” Dedi.

Altyapı çalışmalarıyla oluşan sorunların farkında olduklarını ifade eden Şerifoğulları, muhalefeti eleştirtirdi ve ekledi: Var olan bir sorunu burada getirip tekrar konuşmanın anlamı yok çözüm üretin, Kaynak oluşturun bize ufuk açın”

Başkan Şerifoğulları konuşmasını şöyle sürdürdü: “Su kesintileri olduğu için biz altyapıya giriyoruz. Sular akıyor bir sıkıntı yok canımız sıkılıyor iş yapalım belediyeyi borca sokalım şuraların içme suyu hatlarını yenileyelim diye bu işe girmedik. Günde 45 50 arıza söz konusu bunlara müdahale etmek için orayı kazmak zorundasın ve bölgenin suyunu keserek boruları onarmak zorundasın. Bunlardan dolayı altyapıya girdik ve pişman da değiliz. Vatandaşlarımız da irademizi takdir ediyor. Yollarımızın bozuk olduğunu biz sizden daha iyi biliyoruz. Var olan bir sorunu burada getirip tekrar konuşmanın anlamı yok çözüm üretin. Muhalefet çözüm noktasında bizi yönlendirmesi lazım. Kaynak oluşturun bize ufuk açın biz bu şehre daha fazla hizmet edelim. Bu sorunu getirip o kadar büyük bir iş yaparken yola suyun kesintisine bağlarsanız bu sizin adınıza da bizim adımıza da hoş bir şey olmaz. Biz vatandaşa hizmet götürmekle mükellefiz. Bu işi bitirdikten sonra bu şehirde içme suyu hatları noktasında bir sıkıntı yaşadığımızda bizden o zaman hesap soracağınızı bütün vatandaşlarımıza da buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz. Yağmurlama hatlarıyla alakalı şehrimizde yeni mahalleler oluşmuş ama bir metre yağmurlama hattı yapılmamış. Bu şehrin en büyük mahallesi Çaydaçıra Mahallesi 60 bin nüfusa sahip 1 metre yağmurlama hattı yok burada. Biz 1.5 yılda 22 km yağmurlama yapmışız bunu 40 km’ye çıkartacağız. Muhalefet yapıyoruz Ankara Belediyesi CHP’de diye biz eleştiriyoruz, Elazığ Belediyesi AK Parti’de diye onlar eleştiriyor ama çözüm noktasında kimse irade ortaya koymuyor. Biz irade ortaya koyuyoruz ve inşallah başaracağız bu şehrin altyapı sorununu çözeceğiz.”

Öte yandan, belediyede yapılan kiralık araç ve temizlik ihaleleri ile de ilgili konuşan başkan Şerifoğulları, yapılan her işin usule uygun yapıldığını söyledi.

“Arkadaşlar ben belediye başkanıyım bunları benim birim müdürlerim ayarlar, başkan yardımcım takip eder. İhale komisyonundaki arkadaşlar takip eder. Cümlenizi kullanırken arkadaşlarımızı rencide etmeyecek şekilde kullanmanız lazım. Arkadaşlar çalışmışlar ifade ettik. Yaklaşık maliyetlerin belirlenmesi iki yöntemle. Mütahitsin kamu ihalelerine giriyorsunuz. Neye göre giriyorsunuz. Çevre ve şehircilik bakanlığının hazırlamış olduğu birim fiyatlara göre yaklaşık maliyetler belirleniyor. Yaklaşık maliyetlerin söylenmesi yasaktır. Siz dosyayı indiriyorsunuz çalışmanızı yapıyorsunuz ona göre bir teklif atıyorsunuz. Yaklaşık maliyetlerle atılan teklifler arasında sınır değerin altı üstü vs. ona göre de teklif onda kalıyor. Bizde farklı yöntem belirlemedik Çevre ve şehircilik bakanlığının birim fiyatları bizim yaklaşık maliyetlerimizden çok daha yüksek çıktığı için biz piyasa araştırması yapmışız. Arada da üstadın ifade ettiği gibi ticaret ve şoförler odasından almışız ki bir denge kuralım çok yüksek çıkmasın. Piyasa araştırması en düşük çıkmış en düşükten sonra 33 tane firma dosyayı incelemiş. Bazı maddelerde TİK’e başvurmuş. Biz düzeltme yapmışız. 7 tane firma ihaleye girmiş 2 tanesi teklif vermiş kalmış. Burada kimsenin müdahale etme şansı yok e ihale yapıyoruz. Yani kimse kimseyi görmüyor. Ondan dolayı vicdanımız rahat. Bunun yanında araç alımıyla alakalı 2021 yılında biz dedik. Bizim arkadaşlarımızdan Süleyman bey, Behçet bey, Kadir bey, Vehsi bey, Aydın bey, CHP’den Murat bey buradaydı. Biz kiralama yapmadan alabilir miyiz diye meclise getirdik. Mecliste olumlu karşıladı ondan sonra biz çalışmalara başladık. Namık bey buradadır o gün mali işler müdürümüzdü. O gün 40 milyon civarında bir bedel o günkü 40 milyonun bugün 300 milyon olduğunu unutmayalım. Şuanda 40 milyon basit bir bedel gibi görünüyor ama o günkü 40 milyonun bugün 300 milyon. O günkü 40 milyon bizim o günkü bütçemiz 550-600 milyon. Yani 40 milyonu küçük göstererek niye 40 milyona almadınız da 500 milyona ihale ediyorsunuz bu çok vicdani olmaz. O günkü 40 milyon çok değerli bir paraydı. Biz o 40 milyonu ya kredi çekecektik ya da nakit paramız o gün yoktu bugünde yok yani. Çok net şekilde belediyelerde kasada öyle 400 milyon 500 milyon büyük belediyeleri bilmeyiz ama bizim çaplı belediyelerde öyle bir para yok. Yapabilmemiz için kredi çekeceğiz. Biz il banka başvurmuşuz kredi çekmek için kredileri de ucuzdu o gün il banktan olumlu cevap gelmemiş kredi çekememişiz. İş bitmek üzere hızlı bir şekilde yapmamız lazım devam etmişiz. Bugün yine biz satın alma planlı oluşturmuşuz, çalışmışız, faturaları toplamışız. Devlet malzeme ofisinden fiyatlar almışız. Devlet malzeme ofisinden almış olduğumuz araç fiyatları 335 milyon” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!