Elazığ
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sağlıkta Yeni Skandal: Stent Çetesi

Sağlıkta Yeni Skandal: Stent Çetesi
Sağlıkta Yeni Skandal: Stent Çetesi

Yenidoğan skandalının ardından ortaya çıkan stent çetesi, yaşlı hastaların hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin görme yetisini yitirmesine neden oldu. Sağlık sektöründe çetelere dayalı organize dolandırıcılık vakaları hızla yayılırken, kimlik sahtekârlığıyla SGK’dan milyonlarca lira haksız kazanç sağlandığı tespit edildi.

SAĞLIK ÇETELERİNİN AĞINDA YAŞLI VE SAVUNMASIZ HASTALAR

Yenidoğan bebeklerin ölümlerine yol açan olayların yankısı sürerken, bu kez de bazı hastanelerde yaşlılara yönelik usulsüz ameliyatlar yapıldığı ortaya çıktı. İddialara göre, stent çetesi adı verilen bu grup, yaşlı hastaları ihtiyaçları olmamasına rağmen stent ve anjiyo gibi operasyonlara zorladı. Yapılan bu müdahaleler sonrasında birçok hasta yaşamını yitirdi.

Ayrıca, vatandaşlar ücretsiz sağlık taraması vaadiyle hastanelere çekilerek, gereksiz işlemlerden geçirildi. Göz muayenesi sonrası yapılan yanlış tedaviler sonucunda binlerce kişinin kör olduğu öne sürüldü.

SGK MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATILDI

Yapılan incelemelerde, ele geçirilen kimliklerle hastaların yoğun bakımda gösterildiği ve sahte operasyon raporları düzenlenerek SGK’nın milyonlarca liralık zarara uğratıldığı belirlendi. Vatandaşların kimlik bilgilerini kötüye kullanan çetelerin, özellikle anjiyo ve diyaliz gibi kritik işlemler üzerinden hem SGK’dan hem de hasta yakınlarından haksız kazanç sağladığı ifade edildi.

“HASTALAR AMELİYATA MECBUR BIRAKILDI”

Bazı özel hastanelerin, doktorlarla anlaşarak hasta yakınlarını acil durum bahanesiyle büyük operasyonlara zorladığı tespit edildi. Göz ameliyatı gibi basit işlemler için hastaneye başvuran kişiler, gereksiz tetkik ve ameliyatlara maruz bırakıldı. Hastaneler, hastaları sahte evraklarla yoğun bakımda göstererek yüksek faturalar çıkardı ve itiraz durumunda “İmzaladığınız sözleşmeye göre sorumluluk kabul etmiyoruz” yanıtını verdi.

SOSYAL MEDYADA İTİRAFLAR GÜNDEM OLDU

Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada birçok mağdur itiraflarda bulundu. Bir kullanıcı, "Ücretsiz muayene için hastaneye gidiyorsunuz ama kimlik bilgileriniz defalarca kullanılıyor. Hatta işe giderken farkında olmadan yoğun bakımda görünüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Başka bir mağdur ise, “Günde 300’e yakın kişinin kontrol amacıyla hastaneye getirildiği ve işlemlerden sonra büyük faturalar çıkarıldığı” iddiasını dile getirdi.

ORGANİZE ÇETELER SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ SARSTI

Son dönemde üst üste yaşanan yenidoğan ve stent çetesi skandalları, sağlık sisteminde ciddi reform ihtiyacını gözler önüne serdi. Yetkililerin, bu skandallarla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattığı öğrenildi. Vatandaşlar ise mağduriyetlerin önlenmesi için daha sıkı denetim ve cezai yaptırımlar talep ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!