Elazığ
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Seçimi Yapıldı


Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Seçimi Yapıldı

Sınırlı Sorumlu Elazığ Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69. olağan genel kurul seçimi yapıldı. 3 adayın yarıştığı genel kurulda başkanlığa mevcut Başkan Ferudun Ergin seçilerek güven tazeledi.

Sınırlı Sorumlu Elazığ Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69. Olağan genel kurulu yapıldı. Gençlik Spor Sahasında yapılan genel kurul seçiminde başkanlık için kırmızı gruptan Ferudun Ergin, yeşil gruptan Sedat Kaya, sarı gruptan ise Kadir Kaya yarıştı.

 Kılıç: Elazığ Her Geçen Gün Artarak Daha Fazla Bir Artış Sağlayacak

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, “ Siz kıymetli çiftçilerimiz Elazığ’da 42 bin dekardan daha fazla bir alanda şeker pancarı ekerek bu işlemi gerçekleştiriyorsunuz. İlimizin de 9 bin 200’den fazla üyesiyle en büyük kooperatifi ve büyün STK ve aynı zamanda kooperatifisiniz. Sizin gibi kıymetli kardeşlerimizin ilimizde üretime devam etmesi bizim için çok çok önemli. O yüzden bu üretimin sürdürülmesinde ve devamlılığında kararlı olmanızı bekliyoruz. İnşallah bu Türkiye yüz yılında da şeker pancarı üretiminde de Elazığ ilimiz her geçen gün artarak daha fazla bir artış sağlayacak. Su ile ilgili problemler çözüldükten sonra da ilimizdeki şeker fabrikası kotasının üzerinde bir üretim gerçekleştirecek diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaya: Daha İyi Hizmet Vereceğiz

Sınırlı Sorumlu Elazığ Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Sedat Kaya, “Kooperatifimizin durumu gerçekten geçmişe nazaran çok içler acısı bir durumda. Bu 69. Olağan genel kurulda yönetim kurulu adayları olarak yeşil grup olarak çiftçilerimize seçildiğimiz zaman tam anlamıyla iyi bir hizmet etmeyi, üretim adına hizmetler yapmayı hedefliyoruz. Çünkü çiftçilerimizin durumu günden güne kötüye gidiyor. Geçmişten gelen yöneticiler kooperatifi, kurumumuzu iyi yönetemedikleri için kooperatifimizin durumu hiç iyi değil” şeklinde konuştu.

Kaya: Kooperatifimizi Eski Kooperatif Olarak Düzlüğe Çıkarmayı Hedefliyoruz

Sınırlı Sorumlu Elazığ Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Kadir Kaya, “Bugün ki 69. Olağan genel kurulumuzun Elazığ’ımıza, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah biz geldikten sonra kooperatifimizi eski kooperatif olarak düzlüğe çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda kooperatifin durumu içler acısı. Belli şu anda. Biz inşallah bunun üstesinden gelmeyi de arzu ediyoruz. Ben Elazığ çiftçisine de şunu söylüyorum. İnşallah biz kazanırız. Kazanmazsak kayyum atanmaya da hazır bir kooperatif bırakacağız” dedi.

Ergin: Kooperatif Çiftçilerimizindir

Sınırlı Sorumlu Elazığ Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve Başkan Adayı Ferudun Ergin, “Burada dengeyi sağlamak için; kooperatifler denge sağlamak için özellikle üretim yılında dengeyi sağlamak için kooperatifler kurulur. Çiftçilerimize bayağı yardımlar yapmışız. Sözleşmeli tohumlar ekmişiz, paketleme tesisleri kurmuşuz. 7 yıl içerisinde yapılmayan çok iyi hizmetleri yapmışız. Tabi bunu tek tek açıklamak uzun zaman alır. Ama dediğim gibi çiftçimiz kazansın. Kooperatif çiftçilerimizindir” ifadelerine yer verdi.

 BAŞKAN ERGİN BİN 621 OY İLE GÜVEN TAZELEDİ

Gerçekleştirilen genel kurul sonucunda mevcut Başkan Ferudun Ergin bin 621 oy ile güven tazeledi.

GENEL KURUL SONUÇLARI

  1. SANDIK Kırmızı Grup: 496 Yeşil Grup:  211
  2. Sarı Grup: 382 Geçersiz Oy: 7 2. SANDIK Kırmızı Grup: 702 Yeşil Grup: 287 Sarı Grup: 473 Geçersiz Oy:  10 Boş: 4 3.
  3. SANDIK Kırmızı Grup: 423 Yeşil Grup: 195 Sarı Grup: 324 Geçersiz Oy: 88 Boş: 1

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!