Antalya'da meydana gelen hortum, su baskını ve fırtına sonucu 4 bin 500 dekar tarım arazisi zarar gördü. Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Nevzat Akcan, zararın önümüzdeki ay pazara "fiyat artışı" şeklinde yansıyacağını belirtti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodla uyarı verdiği Antalya, 3 gün boyunca sağanak yağış, ani su baskınları, fırtına ve hortumla mücadele etti. Meydana gelen doğal afetler 4 bin 500 dekar tarım arazisine zarar verdi.
ZARAR ÇOK CİDDİ
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin alanda yaptığı hasar tespitinin ardından çoğunluğu Aksu ve Serik ilçelerinde olmak üzere bölgedeki zararın boyutunun ciddi olduğu tespit edildi. Sera ve tarlaların da aralarında olduğu 4 bin 500 dekar alandaki ekili ürünlerin kullanılamaz halde olduğu belirlendi. Henüz hasat edilmeyen ancak hasadı yaklaşan örtü altı üretimdeki ürünler arasında çoğunlukla domates ve biberin olduğu öğrenildi.
"ÜRETİCİ KÖTÜ DURUMA DÜŞTÜ"
Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Nevzat Akcan, zararın ciddi olduğunu ve sebze arzında önümüzdeki aylarda sorun oluşturacağını ifade etti. Yaşanan felaketin üreticiyi kötü duruma düşürdüğünü belirten Akcan, "Ciddi derecede hasar var. İlk hasarın şokunu atlatamadan ikinci bölgede de bir hortum felaketi oldu. Sebze fiyatlarının pahalı olduğunu söylüyoruz ama işte böyle felaketlerde çiftçi zor zamanlar yaşıyor. Çiftçinin hasadı bitti. 4-5 aydır baktığı ürün bir anda gitti. Domates ve biber çoğunlukta." diye konuştu.
"PAZARA YANSIYACAK”
Doğal afetin önümüzdeki ay fiyat artışı olarak pazara yansıyacağını belirten Akcan, "İster istemez sebze fiyatlarında artış olacak” dedi.
KAYNAK: haberler.com
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.