Elazığ
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Muhtar Köse’den Seçmenlere Uyarı!

Muhtar Köse’den Seçmenlere Uyarı!
31 Mart Yerel Seçimleri için takvim işlemeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaş için seçmen listeleri 4 Ocak itibariyle askıya çıkarıldı.  Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar bilgilerini Muhtarlıklara asılı olan listelerden kontrol edebilecek.

Milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek. Seçmen listeleri ise askıya çıkarıldı, 17 Ocak'a kadar güncelleme yapılabilecek. Muhtar Köse, “4 Ocak itibari ile Muhtarlıkta askı listeleri çıkmaya başladı. 4 Ocak itibari ile şuan mahalle ve köy muhtarlıklarımızda seçmen askı listeleri asılmaya başladı.

17 Ocak akşam saat 5.00’a kadar askıda duracak. Vatandaşlarımız oyu olup olmadığını bu askı listelerinden bakabilirler ayrıca e-devlet üzerinden veya Yüksek Seçim Kurulu sitesinden de bakabilirler. Seçmen Kâğıtları ise tahminimce 29 Şubat’tan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından çıkacaktır ve muhtarlıklarımızdan vatandaşlarımız alabilirler” dedi. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.

Kaydı bulunmayanlar ya da ikamet adresini değiştirenler de nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Muhtar Köse, “Normalde Yüksek Seçim Kurulu’nun 1 Ekim 2023 tarihine kadar adres değişikliği şartı vardı 17 Ocak akşam saat 5.00’a kadar fakat askı listelerinden de bu değişikliği yapabilecekler” dedi. Sandık başına gidemeyecek hastalarında seyyar sandıktan yararlanabilmeleri için sağlık raporlarını ve kimlik fotokopilerini mahalle muhtarlıklarına ulaştırmaları gerekiyor.

Köse, “Ayrıca hastalığı sebebiyle yatağa bağlı vatandaşlarımız var. Bunlar diğer seçimler de olduğu gibi seyyar sandıklar evlerine gidiyor. Bu vatandaşlarımız da 4 ila 17 Ocak tarihleri arasında kimlik fotokopisi ve hastalığı sebebiyle yatağa bağlı olduğuna dair Sağlık Raporu alarak muhtarlıklarımıza veya İlçe Seçim Kurulu’na bıraktıkları halde evlerine gelecek olan seyyar sandıklarda oylarını kullanabileceklerdir ”dedi.

Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da yine 17 Ocak tarihine kadar nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Köse, “Vatandaşlarımız 17 Ocak’a kadar hem Rapor işlerini hem de askı listelerini kontrol edip isimleri çıkmayan vatandaşlarımız, adres değişikliği, bildiğiniz takdirde sokak, cadde isimlerinin değişikliği nedeniyle, Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

 Oradan alacakları evrakı muhtarlıklarımıza veya İlçe Seçim Kurulu’na teslim etmeleri gerekiyor”dedi. Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek. Seçmen listeleri 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!