Elazığ
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili Nazırlı, Kantin Ve Büfeci Esnafını Dinledi


Milletvekili Nazırlı, Kantin Ve Büfeci Esnafını Dinledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ’daki ziyaretleri kapsamında kantin ve büfe işletmecileri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı kantin ve büfe işletmecileri esnafı ile bir araya geldi.

Esnafın sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Nazırlı, Elazığ Kantin ve Büfe İşletmecileri Derneği Başkanı Leyla Yıldırım ve kantinci esnafları ile istişarelerde bulundu.

 

 

YILDIRIM: “YÜKSEK ENFLASYONLA BİRLİKTE ÜRÜN TEDARİK KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ BAŞLADI”

Pandemi ve depremlerden dolayı kantincilerin ve büfeci esnafların zorlu süreçlerde geçtiğini ifade eden Elazığ Kantin ve Büfe işletmecileri derneği Başkanı Leyla Yıldırım, ürün tedariklileri konusunda zorlandıklarını söyledi. Yıldırım, “Elazığ’da 2020 yılında yaşanan büyük deprem, pandemi, yüksek enflasyon ve ardından asrın felaketi dediğimiz 11 ili etkileyen Maraş depreminden sonra en çok etkilenen ve iş yeri kapanan mesleklerden biri de kantinciler. Bununla ilgili kiralarımızda bakanlık düzenlemeler yaptı geçen dönem. Örneğin liseler kirasının yüzde 10’unu ödedi, ilkokullar yüzde 75, ortaokullar yüzde 50’sini ödedi. Maraş depreminden sonra Elazığ’ı da kapsayan 11 ilde devam zorunluluğu kaldırıldı, öğrenciler okula gelmemeye başladı. 2023 yılında okullarımız eğitime başladılar herhangi bir olumsuzluğumuz yok tüm meslektaşlarım iş yerlerinde hazırlıklarını tamamlamaya çalıştılar lakin bununla beraber yüksek enflasyonla birlikte ürün tedarik konusunda sıkıntılarımız başladı. Özellikle ulusal marka ürünlere erişimimiz yok denecek kadar az bunun da sebebinin firmalardan bize ürün çıkarılmadığını, ülke genelinde bir sıkıntı olduğu söyleniyor. Zaten küçük esnafı en çok etkileyen konulardan biri ise ulusal marketler aslında. Bugün birçok meslektaşım ulusal marketlere giderek iş yerlerine ürün tedarik etmeye çalışıyorlar bununla birlikte kar marjlarımız düştü” dedi.

 

 

NAZIRLI: “DEPREMİN ACI YÜZÜYLE HALA KARŞILAŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, kantin ve büfeci esnafların sorunlarının çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Nazırlı, “Kantincilerimizin, büfecilerimizin bugün sıkıntılarını dinlemek için bir araya geldik. Başkanım çok detaylı bir şekilde sorunları anlatacak bizlerde bunları dinleyip notlarımızı alıp gerekli mercilerde çözüm noktasında ne yapabiliriz bunları tartışacağız. Tabi depremin acı yüzüyle hala karşılaşmaya devam ediyoruz. Depremin ilk anlarında temel ihtiyaçlarımız olan su, yemek ihtiyaçlarımızdan sonra giyinme, barınma, konaklama ihtiyaçları derken depremin aslında boyunu bugün kantincilerimizle, büfecilerimizle bir araya geldiğimizde de bir defa daha görüyoruz. Maalesef bu deprem sadece yuvalarımızı etkilemiş durumda değil toplumun her kesimini çocuklarımızı, kadınlarımızı, esnaflarımızı, iş insanlarımızı dolaylı veya direkt olarak etkilemiş durumda bugün burada buna bir kez daha şahit oluyoruz. Ağır hasar gören okullarımızdaki işletmecilerimizin sorunları, pandeminin depremin getirmiş olduğu enflasyonla beraber yaşanan sorunlar sıkıntılar her gittiğimiz mecrada, her gittiğimiz alanda bunu görüyoruz yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

  •  

  •  

  •  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!