Basınla gerçekleştirdiği toplantıda soruları yanıtlayan Prof. Dr. Keleş, Öğretmen evi sorununa, Üniversite Hastanesinin taşınması konusuna ve Pertek Köprüsü’nün yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Haber: Sinem Çökmez
PERTEK KÖPRÜSÜ ELZEM
Pertek Köprüsü’nün proje ihalesinin ardından yapım ihalesine geçileceğini söyleyen Elazığ Milletvekili Erol Keleş; ”Pertek Köprüsü ile ilgili gerçekten çok konuşuluyor. Ulaştırma bakanımız geldiği zaman kendisi de ifade etti. Pertek Köprüsü 27 Şubat 2024 tarihinde proje ihalesi yapıldı. Pertek Köprüsü’nün yapımı konusunda hiç kimsenin kafasında bir soru işareti yok. Elzem mi? Elzem. Yapılmalı mı? Yapılmalı. Bu konu 30-40 yıllık bir konu. Hep konuşmuşuz Şu ana kadar devlet kayıtlarında Pertek nüfusuyla ilgili yapılan hiçbir girişim maalesef yoktu. 2024 yılının şubat ayında devlet kayıtlarına geçen proje ihalesi yapıldı. Yolu 65 km kısaltıyor. Tabii bundan 5-6 yıl önce terör olayları vs. dolayı bu yol çok fazla kullanılmıyordu ama şu anda geldiğimiz noktada özellikle yaz dönemlerinde karadenizle birbirine bağlanan bir yol olduğu için burası ciddi anlamda bir sıkıntı yaşıyor. Mutlaka köprü yapılmalı. Bu hem fikir olduğumuz bir konu. Biz de böyle düşünüyoruz bakanlık da böyle düşünüyor. Hatırladığım kadarıyla 16 firma buraya iştirak etmişti ve yeterliliği olan bir firma proje ihalesini aldı. Proje ihalesinin süreci 2026’ nın şubat mart ayında bitecek. Proje ihalesi bittikten sonra yapım ihalesine geçeceğiz inşallah bundan sonraki süreçte de yapımına şahitlik ederiz” dedi.
ÖĞRETMENEVİ İÇİN EN UYGUN YER BELİRLENECEK
Öğretmeneviyle alakalı çalışmaların devam ettiğini belirten Keleş, yer konusunun takipçisi olduğunu da kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de müjdesini verdiği Öğretmen evi sorunuyla alakalı açıklamalarda bulunan Erol; “İlgili kurumlar bu konuda çalışma yaparlar, yaptıktan sonra biz bu ilin siyasileri konuyla ilgili bürokratları, belediyemiz, valiliğimiz bir araya gelir bunun kararını en uygun yer neresi ise orada yapılması kararı verilir. Şu anda bu çalışmalar devam ediyor. Bittikten sonra biz bir araya geleceğiz. Aklın yolu birdir, doğru birdir. Doğru yer neresi ise ortak fikirle, ortak akılla yerin belirleneceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTE HASTANESİ BULUNDUĞU YERDE HİZMETE DEVAM EDECEK
Elazığ’ın doğudan batıya sağlık alanında hizmet verdiğini kaydeden Keleş; “Üniversite hastanemizin de mart başı gibi inşallah ihalesine çıkmış olacağız. Bir yıl önce biz hastanenin yeni yerini belirlemiştik. Hastanenin yeri, zemin etüdü vs. her şeyi tamamlandı. Şunu çok net söyleyeyim şu an şehir hastanesinin bulunduğu yerden daha iyi bir zemin. Oraya da 800 yataklı hastanemizi inşallah bu yıl içerisinde temelini atıp başlayacağız. Üniversite hastanesi bulunduğu yerde hizmet vermeye devam edecek. Şu anda hizmet verdiği yer dal hastanesi veya ikinci basamak hastane olarak devam edebilir, bunun kararını vermek için çok erken. Şehrin doğusundan batısına kadar bir alanda hastanelerimiz hizmet veriyor olacak “ dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.