Elazığ
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milletvekili Erol: ‘Yetersiz Olan Denetimler Arttırılmalı!'

Milletvekili Erol: ‘Yetersiz Olan Denetimler Arttırılmalı!'
Milletvekili Erol: ‘Yetersiz Olan Denetimler Arttırılmalı!'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da kiralık ev fiyatlarının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekerek, bu konuda denetimlerin yetersiz olduğunu vurguladı. Erol, özellikle son dönemde kentteki kira fiyatlarının kontrolsüz bir şekilde yükselmesinin vatandaşları ciddi anlamda zor durumda bıraktığını belirtti. Elazığ’da yüzlerce TOKİ konutunun inşa edilmesine rağmen, kiralık ev fiyatlarında beklenen düşüşün yaşanmadığını ifade eden Milletvekili Erol, bu durumu endişe verici bulduğunu söyledi.

Erol, kira fiyatlarındaki artışın dar gelirli vatandaşları ve yeni evlenen çiftleri ciddi anlamda zorladığını dile getirerek, "Elazığ'da kiralık ev fiyatları ortalama 12 bin TL’den başlayıp, 25 bin TL bandına kadar çıkmış durumda. Bu fiyatlar, vatandaşlarımızın ev sahibi olma hayallerini iyice imkânsız hale getiriyor. Özellikle dar gelirli aileler ve yeni evlenecek çiftler, uygun fiyatlı kiralık ev bulmakta büyük güçlük yaşıyor. Bu durum, kentimizde toplumsal bir krize yol açabilir" dedi.

Kira fiyatlarındaki bu kontrolsüz artışın nedenlerinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirten Erol, yapılan TOKİ projelerinin de kira piyasasında istenilen etkiyi yaratmadığını dile getirdi. "TOKİ aracılığıyla yüzlerce konut yapıldı; ancak buna rağmen kiralık ev fiyatlarında bir düşüş yaşanmadı. Bu durumun nedenlerini araştırmak ve gerekli düzenlemeleri yapmak için acilen harekete geçilmesi gerekiyor" diyen Erol, denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Erol, ayrıca kira fiyatlarının sadece Elazığ’da değil, birçok şehirde de ciddi bir problem haline geldiğini ifade ederek, bu sorunun çözümüne yönelik kapsamlı bir politika izlenmesi gerektiğini söyledi. "Bu sadece Elazığ'ın değil, Türkiye genelindeki birçok ilin sorunu. Barınma temel bir hak ve bu hakkın sağlanabilmesi için devletin denetim mekanizmalarını daha etkin kullanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Erol, yetkililere çağrıda bulunarak kira fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. "Vatandaşlarımızın barınma sorununu çözmek, öncelikli görevlerimizden biri olmalıdır. Denetimlerin artırılması, spekülasyonların önüne geçilmesi ve kira piyasasının daha adil bir şekilde düzenlenmesi için gerekli adımların ivedilikle atılması gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!