Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) arasında imzalanan "Müşterek Harita Üretimine İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında, 6 harita güncellenirken 40 yeni harita hazırlandı. Bu haritalar, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren ders kitapları ve eğitim araçlarında kullanılacak.
HARİTALAR BİLİMSEL DOĞRULUK VE STANDARTLAŞMAYI HEDEFLİYOR
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile MSB Harita Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda hazırlanan haritalar, bilimsel ilkelere uygun ve doğru bilgi içerecek şekilde tasarlandı. Bu sayede, öğrencilerin eğitim süreçlerinde dezenformasyonun önlenmesi ve daha güvenilir kaynaklara dayalı bilgiler edinmeleri amaçlanıyor.
GÜNCELLENEN VE YENİ HAZIRLANAN HARİTALAR
Güncellenen haritalar arasında Türkiye'nin mülki idare bölümleri, kara ve deniz komşuları haritası, Türk Dünyası haritası, Türkiye fiziki haritası, Kıbrıs Adası fiziki haritası, dünya siyasi haritası ve dünya fiziki haritası yer alıyor.
Yeni hazırlanan haritalar arasında ise tarihi ve kültürel süreçlere dair haritalar, eski çağ Anadolu medeniyetlerine ait haritalar, Osmanlı Devleti'nin nüfuz alanları ve İslamiyet’in yayılışı gibi konuları kapsayan haritalar bulunuyor. Ayrıca, Türkiye Selçuklu Devleti ve Uygur Devleti’ne dair haritalar da yeni hazırlananlar arasında yer almakta.
STANDARTLAŞMA VE BİLİMSEL DOĞRULUK ÖN PLANDA
Bu haritalar, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan taslak ders kitapları ve eğitim materyallerinde kullanılacak. Bu sayede, coğrafya, tarih ve sosyal bilgiler derslerinde öğrenciler daha bilimsel ve güncel haritalarla eğitim alacak.
MEB, önümüzdeki dönemde yeni haritaların hazırlanması ve mevcut haritaların güncellenmesi için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.