Elazığ
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kent Konseyi Olağan Üstü Seçim Gerekçesi, Akıllara Durgunluk Verdi ..!

Kent Konseyi Olağan Üstü Seçim Gerekçesi, Akıllara Durgunluk Verdi ..!
Kent Konseyi Olağan Üstü Seçim Gerekçesi, Akıllara Durgunluk Verdi ..!

Kent konseyi genel kurul seçimlerinde  skandallar bitmek bilmiyor. Bu defa skandala imza atan belediye değil Kent konseyi yürütme kurulu oldu. 

Kent konseyi yürütme kurulu seçimlerin İdare mahkemesine taşınmasından sonra belediyeye gönderdiği yazıda ikinci olağan üstü seçim kararını “Elazığ 2 idare mahkemesine verilmiş olan dilekçenin kamuoyunda tartışmalara yol açması ve ilgili mahkemenin vereceği kararı beklenmesinin çalışmaları aksatacağı yönünde gerekçe göstermesi” Akıllara durgunluk verecek şekilde pes dedirtti.


Elazığ Belediyesinin 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılan kent konseyi seçimlerinin iptali için 2 idare mahkemesinde görülen davada yaptığı savunmada divanın seçim günü tuttuğu tutanakla mahkeme verdiği tutanak arasında değişiklikler yaptığı ortaya çıkmıştı. 
Elazığ belediyesinin Genel kurul tutanaklarını değiştirmesi skandalı gündemde tazeliğini korurken bu defa yürütme kurulunun seçim Olağan üstü seçim gerekçesi ile belediyeyi yanılttığı görüldü. Kent Konseyinin Belediyeye gönderdiği yazıda Olağan üstü  seçim kararı mahkemenin davada vereceği kararı boşa çıkarma amacını taşıdığı bu amaçal hile yapıldığını ortaya çıkardı. 


Seçimlerin seçim yönetmeliğine göre yapılmadığı ve Genel kurul tutanaklarının değiştirildiği ortada iken yürütme kurulunun seçim ihlallerini örtbas etmek, şaibeli başkanın koltuğunda oturmasını sağlamak için kent konseyi seçimleri normal sürecinde yaşanmış gibi göstermesi ikinci seçim kararını almasındaki gerekçe ortaya çıkınca “ çocuk mu kandırıyorsunuz” dedirtti.
Kent Konseyi yürütme kurulunun 3.5.2024 tarihinde gerçekleşen şaibeli seçimin usulüne uygun yapılmış gibi göstermeye çalıştığı ortaya çıkmıştır. Gerekçede mahkemeye verilen dilekçe ve kamuoyunda yaşanan tartışmalara bağlı olarak yapılacak işlerin aksamaması (!) bahane edilerek olağan üstü seçim kararını alması, inandırıcılıktan uzak, gerçek amacın  şaibeli gerçekleşen seçimde seçilen şaibeli başkanının koltuğunu korumaya yönelik kendilerini temizlemeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. 
Öte yandan bu gerekçe ile 31 Temmuz 2024 tarihinde yapılmış olan kent konseyi olağanüstü genel kurulu seçimi, kent konseyi başkanlık seçimi ve yürütme kurulunun seçimi konusunda hileli işlem yapmak, mevzuata aykırı hareket etmek, nedenleri ile ayrıca bir iptali davası açıldığı öğrenildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!