Elazığ - Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, sağlık çalışanları arasında giyim yardımı ücretlerinde yaşanan eşitsizliğe dikkat çekerek, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Karataş, aynı ortamda ve aynı işi yapan sağlık çalışanlarının, giyim yardımlarında eşit muamele görmediğini söyledi.
Karataş, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 211. maddesine atıfta bulunarak, memurlara verilen giyim yardımının Bakanlar Kurulu kararıyla nakdi olarak ödendiğini hatırlattı. Ancak, sağlık çalışanlarının arasında giyim yardımının adil bir şekilde dağıtılmadığını ifade etti.
"SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI İŞİ YAPIYOR, FAKAT FARKLI YARDIMLAR ALIYORLAR"
Genel Başkan Karataş, açıklamasında şu şekilde konuştu:
“Sağlık çalışanları, aynı ortamda ve aynı işi yapmalarına rağmen giyim yardımından eşit şekilde yararlanamıyor. Örneğin, bazı sağlık meslek gruplarına forma ve önlük ücreti verilirken, diğer gruplara verilmemektedir. Bu durum, sağlık çalışanları arasında ciddi mağduriyetlere yol açmaktadır.”
EKONOMİK SIKINTILAR ARTIYOR
Karataş, sağlık çalışanlarının büyük kısmının maaşlarının büyük bir bölümünü gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlara harcadığını belirterek, kalan parayla diğer zorunlu harcamaların karşılanmasının oldukça zorlaştığını ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan yüksek enflasyon rakamlarının sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntılarını daha da artırdığını söyleyen Karataş, bu nedenle giyim yardımının günümüz şartlarına uygun şekilde revize edilmesi gerektiğini dile getirdi.
"GÜNÜMÜZ GERÇEKLERİYLE UYUMLU YARDIM BEKLİYORUZ"
Karataş, sağlık çalışanlarının artık adil ve yeterli bir giyim yardımı almak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Komik rakamlarla yapılan bu yardımlar sağlık çalışanlarını mağdur etmekte, motivasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Artık, sağlık çalışanlarının gerçekleriyle örtüşen, onlara layık bir giyim yardımı yapılmalıdır.”
Kamu Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının hak ettikleri değeri görmeleri için çalışmalarına devam edeceğini ve eşit bir giyim yardımının hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulunduğunu belirtti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.