Elazığ Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Mahallesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Muhtar Karataş, “Biz bir icra makamı değiliz. Rica makamayız. Bizim mahallemiz belediye hizmeti değil bakanlık hizmetidir” dedi.
Bakış Haber olarak Elazığ’ın en yeni mahallesi Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş ile röportaj gerçekleştirdik. Mahallesinin sıkıntıları, büyük sorun olan ulaşım, mahallelinin taleplerine yetip yetmedikleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Karataş, “Bizim ulaşım hizmetimizin düzelebilmesi için minibüs hatlarının otobüs hat güzergahını takip etmesi gerekiyor. Mahallemizin en büyük sorunu ulaşım” diye konuştu.
“YAKLAŞIK 13.700 KONUTUN OLDUĞU MAHALLEYİZ”
Mahallelerinin yeni bir mahalle olduğunu belirten Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, “2020 depreminden sonra kurulan bir mahalleyiz. Hızlı gelişen ve yapı stoğu çok yüksek olan yaklaşık 13,700 konutun olduğu bir mahalleyiz. Doğal olarak birbirinden ayrı sıkıntılar var. Her etap arasında misal olarak 1. etap ile 2. etap arasında en az 3 kilometrelik mesafe var. Birbirinden ayrık olduğundan dolayı sosyal donatılarında olmadığından dolayı büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bizim mahallemizin en büyük sorunu ulaşımdır. Ulaşımla ilgili çalışmalar yaptık. 2 tane daha körüklü araç alarak toplam körüklü aracımız 4 oldu. Bununla birlikte toplamda 17-18 otobüs hizmet veriyor. Tabi bizim ulaşım hizmetimizin düzelebilmesi için minibüs hatlarının otobüs hat güzergahını takip etmesi gerekiyor. Mahallemizin en büyük sorunu ulaşım. Minibüsler otobüs güzergahlarını takip etmediğinden dolayı bütün tercihler otobüsten yana kullanılıyor. Tabi bununla ilgili her gün hemen hemen istişarelerde bulunuyoruz. Belediye Başkanımız başta olmak üzere ulaşım hizmetleri müdürü ve hareket amirleriyle nasıl yapabiliriz veya nasıl yapabiliriz diye istişareler de bulunuyoruz. Mahallenin girişlerinde sıkıntılar olduğundan dolayı güzergahları da bir türlü oturtamıyoruz. Bundan dolayı 13 tane daha elektrikli otobüs alınacak. Alındıktan sonra biz inanıyoruz ki mahallenin ulaşım sorununu çözmüş olacağız. Tabi 13 bin konut yapıldı ama hiçbir iş yerinin olmayışı, camimizin olmayışı, sağlık ocaklarımızın olmayışı büyük problemlerdi. 79 tane dükkanımız, 2 tane sağlık ocağı ve bir tane cami yapılışına başladık. Cami yapılışının dernek başkanı da benim. Tabi bir cami ile de yetinmiyor bizim cidden en büyük sorunlardan biri 3 senedir mahallenin çoğunluğunun ezan sesine hasret kalmasıdır. Bizler bunun için büyük hoparlörler taktık. Mahallemiz gelişecek tabi bu zamanla olacak” dedi.
“MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNİN İNİSİYATİF ALMALARINI BEKLİYORUZ”
Belediye otobüslerinin seferlerinin yeterli olmadığını söyleyen Necati Karataş, “Burası 65 bin nüfusa sahip bir mahalle. Mahallemizin ulaşımının düzelmesinin mutlak anlamda otobüs güzergahlarından minibüslerin de girmesidir. Bizim mahallemiz de minibüs hatları bize hizmet etmiyor çünkü güzergahlar Hicret ve Ataşehir mahallerinden gidiyor. Mutlak manada bu ulaşımın düzelebilmesi için minibüs hatlarının da düzenlenmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak Şoförler Odası Başkanı Şevket Bey ile de görüşüyoruz. Bu mahalle büyüdü, birilerinin sınırları arasında girip geçecek. O yüzden buna yönelik yeni minibüs hatlarının açılması gerekiyor. Birilerini mağdur etmek değil 65 bin kişiyi rahatlatmak gerekiyor. Ben mağdur olacaklarını düşünmüyorum hatta kazançlarına kazanç katacaklardır. Bu konular için çözümler üretilebilir. Minibüs şoförlerinin inisiyatif almalarını bekliyoruz. Ulaşım sorunumuzu azamiye indirdik. Yoğun olduğundan dolayı ve uzun bir yol olduğundan dolayı sıkıntı bu yüzden oluyor. Şunu da söyleyeyim hareket amirleri de ulaşım hizmetleri de her gün burada bu mahallede bir çay ocağında otururuz otobüslerin gidiş gelişlerini takip ederiz, fazlalık olduğu zaman ek otobüs istetiriz. Saate ve süreye bakmaksızın.” diye konuştu.
“BİZ İCRA MAKAMI DEĞİL RİCA MAKAMIYIZ”
Bize gelen her talebe mutlaka dikkat ederiz çözmek için ilgili makama ilgili kuruma gideriz, Yapılması gerekeni yapmaya çalışırız diye konuşan Karataş, “Biz bir icra makamı değiliz. Rica makamayız. Bizim mahallemiz belediye hizmeti değil bakanlık hizmetidir. Bir binanın sorunu bakanlıkla çözülüyor, sosyal alan oluşturulması bakanlıkla çözülüyor. Bundan dolayı işimiz biraz zor yükümüz ağır ama telefonumuz 7-24 açıktır. Biz muhtarlık olarak vatandaşlarımızın bizi aramalarını istiyoruz. Dertlerine çözüm olmak istiyoruz. Mahalle büyük olduğundan dolayı halen muhtarlık nerede muhtar kim gibi sorular soran birçok insan var. Mahalle sakinlerimizin fırsat buldukça muhtarlık binamıza gelmesini isteriz. Bu mahallede, mahalle kültürü oluşturmamız için her birimizin birbirine dokunması dertlerimizi dinlememiz lazım.” ifadelerini kullandı.
“BİZLERE ULAŞMALARINI İSTİYORUZ”
Mahalle sakinlerimin sıkıntı yaşadıklarını biliyorum ifadelerini kullanan Necati Karataş, “Gerek bina içerisindeki problemler gerek ulaşımla alakalı gerekse sosyal alanların olmayışından sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Mahalle halkımız bilsinler ki biz muhtarlık olarak bu sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. 7-24 hizmetlerinde olacağız. Mahalle sakinlerimizin bizlere ulaşmalarını istiyoruz.” dedi
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.