Elazığ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.46
  • ALTIN
    2488.7
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62915.37$

Kadın Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi


Kadın Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Kırmızı Montlular İyilik Ve Gönüllük Hareketi tarafından kadın girişimcilere devletin sunduğu destekler konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla toplantı düzenlendi.

Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllük Hareketi tarafından Elazığ’da Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın katılımı ile toplantı düzenlendi.

Toplantıda Gönüllük Hareketinde yer alan Kadın Girişimcilere Tarım ve Hayvancılıkta üretim noktasın devletin sağladığı Destekler ile ilgili bilgi verildi.

KÜÇÜKGÜN: “SİZ ÜRETİN BİZ HER ZAMAN SİZLERİN YANINIZDA OLACAĞIZ”

Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Küçükgün, üreten girişimcinin her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Küçükgün, “Siz üretin biz her zaman sizlerin yanınızda olacağız. Bu nokta mevcut yetiştiricilerimize 12 kalemde ayrı ayrı desteğimiz var. Sayın Bakanımızın dediği gibi sen üret yeter diyoruz ama bunun altını da dolduruyoruz. Sizlerden ricam Tarım İl Müdürlüğü’ne gelin sizleri misafir edelim bu konuları anlatalım hep birlikte Elazığ’ın, ülkemizin kalkınmasına hizmet edelim” dedi.

EĞİT: “İLİMİZ İÇİN GÜZEL ÜRETİMLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Genel Başkanı Erhan Eğit, toplantı sonrası Elazığ’a fayda sağlanacak çalışmaların hayata geçeceğine inandığını dile getirdi. Eğit, “Buradan güzel sonuçlar çıkacak ilimiz için güzel üretimler gerçekleştireceğiz. Bu toplantı sonrasın aramızdaki birçok üretici reel yaşamında üretimlere başlayacak. umut ediyoruz ki Türkiye milli savunmada çok önemli bir seviyeye geldiği gibi milli tarımda da çok iyi bir seviyeye gelecek. Kendi milli gıda var tarım amblemimizi gerçekleştirme noktasında bir adım atmış olacağız” dedi.

CANBAY: “BAYAN GİRİŞİMCİLER KONUSUNDA MAALESEF YETERSİZİZ”

Elazığ İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, Birliğe kayıtlı kadın girişimciler noktasında Elazığ’da sayının düşük olduğunu dile getirirken, toplantıya katılan kadınları birliklerinde birer üretici olarak görmeyi umut ettiğini söyledi. Canbay, “Benimde bildiğim üzere kayıtlı bin 500’e yakın bir üretimiz söz konusu bizlere burada kayıtlı üyelerimize baktığımız zaman bayan girişimciler konusunda maalesef yetersiziz. Sözde bir 97’ye kadın bayan girişimci var ama bunların kayırları genelde eşleri üzerinden işleri kolaylaştırmak adına yapılmış kayıtlardır. Özellikle Arı Yetiştiricileri Birliği adına sizleri de orada bir üretici olarak görmek istiyorum bizler böyle kadın girişimcileri nadir ve ender görürüz” ifadelerini kullandı.

BALIK: “DAHA ÇOK KADIN KOOPERATİFİYLE DAHA ÇOK DESTEK ALABİLECEĞİZ”

Elazığ’daki üretici kadınların ürettiğini satmada sorun yaşadığını dile getiren Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptı. Balık, “Birinci önceliğimiz kooperatif işleyeceğiz. Biz kadın kooperatifi konusunda hala aşağıdayız. Sayın Valimizle görüşmelerimizin üzerine biran önce daha çok kadın kooperatifiyle daha çok destek alabileceğiz. Birkaç tane çok başarılı kadın kooperatifimiz var. Kooperatif açtığınız da markalaşabiliyorsunuz da. Elazığ’da bütün kadınlarımız çok becerikliler. Kendi tarlasını kendi yapıyor, kendi bağını kendileri çeviriyor, kendi kurutmalığını kendi yapıyor ama bunu pazarlarken çok sıkıntı çekiyor. Çünkü komşusu da aynı şeyi yapıyor satıyor dolayısıyla kooperatifleştiğiniz de onun hem satımı hem sunumu hem de markalaşmanız çok daha kolay olacak” ifadelerini kullandı.

BALIK: “FERDİ ÜRETİMLERİNİZİN TOPLU ÜRETİMLERİNİZ KADAR BAŞARILI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Üretmek isteyen kadın girişimciye her zaman kapımız açık diyen Milletvekili Balık, toplu üretimin başarı getireceğinin altını çizdi. Balık, “TKDK Müdürümüzün, Tarım Müdürümüzün, Özel İdare’nin, Arıcılar Birliği Başkanımızın kapıları sizlere sonuna kadar açık siz yeter ki ben üretmek istiyorum deyin. Ancak şu bir gerçek ki ferdi üretimlerinizin toplu üretimleriniz kadar başarılı olması mümkün değil önce kooperatifleşeceğiz sonra da devlet destekleriyle biz işimizi büyüteceğiz ve markalaşacağız. Ben bu konuda her zaman sizlerin arkanızda olacağım ama yalnız Kadın milletvekili olduğum için söylemiyorum bunu her şeyden önce Cumhurbaşkanımız sizin arkanızda” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!