Elazığ
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kadim Aşiretler Federasyonu Toplantısı

Kadim Aşiretler Federasyonu Toplantısı
Kadim Aşiretler Federasyonu Toplantısı

Kadim Aşiretler Federasyonu Elazığ İl Temsilciği ve Şavakder ev sahipliğinde toplantı düzenlendi. Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, bir kültür federasyonu olduklarını ve birliğin sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti.


Kadim Aşiretler Federasyonu Elazığ İl Temsilciği ve Şavakder ev sahipliğinde STK ve Kanaat Önderlerinin bir araya geldiği toplantı düzenlendi.
Toplantıya Genel Merkezi Van’da olan Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Alan da katıldı.
Şavak-Der Başkanı Naim Doğan, Kadim Aşiretler Federasyonu’na yaklaşık 400 aşiretin üye olduğunu ve güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Doğan, “Doğu ve Güneydoğu'daki birçok aşiretin üye oldu yaklaşık 400 aşiretin üye olduğu bir federasyon bizde yaklaşık 3-4 yıl evvel bu federasyona üye olduk. Hakikat federasyonun Van'daki bu Kadim aşiretler federasyonumuzun çerçevesi tek vatan tek millet tek devlet tek bayrak çerçevesi içerisinde bir faaliyet yürütüyorlar. Hakikaten çok güzel çalışmalar yürütüyorlar. Bundan dolayı biz de Şavak Aşireti olarak Şafak Derneği adına bu federasyona katıldık. Onlarla beraber yol yürüyoruz” dedi. Siyaset üstü bir Federasyon olduklarını söyleyen Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, bir kültür federasyonu olduklarını dile getirirken, “Hiçbir siyasi parti adına gezmiyoruz. Hiçbir siyasi parti adına çalışma yapmıyoruz. Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Ve biz kendimizi siyaset üstü olarak görüyoruz. Biz ırkçılık olsun diye bu aşiretleri bir araya getirmiyoruz. Rabbim bize ırkçılığı nasip etmesin. Kadim aşiretler Federasyonu bir kültür Federasyonu bir kültür federasyonudur. Şimdi düşünce itibarıyla Türkiye’deki bütün aşiretler ile görüşmek bir araya getirmek tanıştırmak pekiştirmek ülkenin birliği ve beraberliği içinde birlikte adım atmak için biz bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Rasim Aslan, Doğu ve Güneydoğu’da son 30 yıl içinde terörden çok fazla etkilendiklerini ifade ederek aşiretler arasında birliğin sağlanması için federasyonu kurduklarını kaydederken, “Siz Elazığ'da ne kadar yaşadığımız biz bilmiyoruz. Ama biz Doğu Güneydoğu'da son 30 yıldır terörden çok çektik. Gerçekten çektik gerçekten bu terör bana göre sadece Kürt halkına saldırdı başka hiçbir şeye saldırmadı. Geleneğimize saldırdığı göreneğimize saldırdı kültürümüze saldırdı ve en sonunda inancımıza saldırmaya başladı. Geleneğimizi göreneğimizi kültürümüzü değiştirmeye çalıştılar. Ondan dolayı aşiretlerin gelişiyle ne yapabiliriz. Arkadaş anca birlik beraberliğimizi sağlayarak bir araya gelsek biz bunun karşısında durabiliriz. Ve bu federasyonu da onun sayesinde kurmak mecburiyetinde kaldık” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!