Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılının ilk 11 ayında toplam bin 556 olaya müdahale etti. Bu olayların bin 276’sı yangın olurken, 127 trafik kazası, 669 insan kurtarma ve 484 hayvan kurtarma operasyonu da gerçekleştirildi.
İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, yangınlara müdahale etmek için ekiplerin yıl boyunca hazırda beklediğini belirterek, özellikle yaz aylarında ormanlık alanlarda çıkan yangınlara yoğunlaştıklarını ifade etti. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte ise ev ve baca yangınlarının arttığını vurguladı. Elazığ’da, 6 Haziran’da kuvvetli rüzgar nedeniyle 70’in üzerinde yangına müdahale ettiklerini belirten Başgün, vatandaşların dikkatsiz davranışlarının yangınları tetiklediğini söyledi. Kışın da özellikle çatı yangınlarının sık görüldüğünü ve bu yangınlara müdahalede en büyük zorluğun bitişik çatılar olduğunu dile getirdi.
Elazığ İtfaiyesi’nin Türkiye’deki sayılı itfaiyelerden biri olduğunu belirten Başgün, şehirde bulunan 60 metre ve üzeri kurtarma yapabilen itfaiye aracının, Elazığ’da da bulunduğunu ifade etti. Ekiplerin depremler gibi afetlerde teknik ekipmanlarla başarılı kurtarma operasyonları gerçekleştirdiğini belirterek, Elazığ İtfaiyesi’nin bölgenin en iyi itfaiye ekiplerinden biri olduğunu söyledi. Teknolojiyi takip ettiklerini ve personelin eğitimlerinin sürekli devam ettiğini ekledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.