Elazığ
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İslam ve Medeniyet Uluslararası Sempozyumu

İslam ve Medeniyet Uluslararası Sempozyumu
İslam ve Medeniyet Uluslararası Sempozyumu

Fırat Üniversite İlahiyat Fakültesi’nde 17-18 Ekim tarihlerinde ile İslam ve Medeniyet Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek.

Fırat Üniversite İlahiyat Fakültesi’nde 17-18 Ekim tarihlerinde Ahlak temalı İslam ve Medeniyet Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek.

110 akademisyen “İslam Medeniyetinde Ahlak” temasına yönelik bilimsel bildirilerini sunmak üzere Elazığ’a geleceğini belirten Prof. Dr. Veysel Özdemir, “Sempozyumlarda her yıl İslam Medeniyeti’nin bir özelliğini ele alarak gündeme taşımaktayız” dedi.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir tarafından yapılan açıklamada:

“Her yıl Ekim ayının üçüncü haftasında ilmi arka planını İlahiyat Fakültemizin yürüttüğü; Valiliğimiz, Belediyemiz ve Rektörlüğümüz’ün destekleri ile İslam ve Medeniyet Uluslararası Sempozyumları gerçekleştirilmektedir.

Sempozyumlarımızda her yıl İslam Medeniyeti’nin bir özelliğini ele alarak Müslümanların, dünya görüşlerinin ürünü olan bu yüksek medeniyeti gündeme taşımaya çalışmaktayız. Bu yıl ise 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde “AHLAK” temasıyla dördüncüsünü icra edeceğiz. 

Milletlerarası nitelikteki bu sempozyuma; Ülke içinden ve dışından, çok sayıda akademisyen ve mütefekkir bildiri sunmak için gelmektedir. Bu yıl ise yarıya yakını ülke dışından olmak üzere 110 akademisyen “İslam Medeniyetinde Ahlak” temasına yönelik bilimsel bildirilerini sunmak üzere Elazığ’ımıza geleceklerdir.

Bu yılın teması olarak Ahlak’ın seçilmesinin sebebi şudur; Geçtiğimiz yıl icra edilen İslam ve Medeniyet Sempozyumu, katil devlet İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırımının gölgesinde gerçekleşmişti. Kısa bir müddet sonra bu soykırım karşısında Batı’nın ve hatta İslam Dünyası’nın suskun kalmasının temelde bir ahlak sorununun olduğunu gösterdi. Biz de bu büyük vahşet karşısında tüm yönleriyle Ahlak konusunu işleyerek tarihe bir not düşmek istedik.

İslam medeniyeti bir ahlak medeniyetidir. Müslümanların dünya üzerinde medeniyet ürettiği 7-17. yüzyıllar arasında yaşadıkları coğrafyalarda insanların haklarına riayet edilmiş, zulüm yapılmamış ve zulme izin verilmemiştir. Bu sempozyumda İslam medeniyetinde ahlak çeşitli yönlerden masaya yatırılacaktır.

Açılış oturumunda (17 Ekim 2024, saat: 10.00) bölgeden gelecek akademisyenlerle Soykırım, Medeniyet ve Ahlak teması işlenecektir. Bu sempozyuma tüm ilgilileri bekliyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!