Elazığ
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Işık Çitçi İsmini Yurtta Görmek İstiyoruz

Işık Çitçi İsmini Yurtta Görmek İstiyoruz
Işık Çitçi İsmini Yurtta Görmek İstiyoruz

Yıllarca Işık Çitçi ismi ile hizmet veren öğrenci yurdu, Elâzığ depremi sonrasında riskli alanda kaldı. Yeni yerinde inşa edilen yurt başka bir isme çevrilince, Elazığlı Merhum Eğitimci Namık Çitçi’nin Damadı İş İnsanı Yüksel Özkaynak’ın Oğlu Tayfun Özkaynak, vakfedilen yurtta Işık Çitçi isminin yaşatılmasını istediklerini söyledi.

Elazığlı Merhum Eğitimci Namık Çitçi’nin damadı ve Merhum İş insanı Yüksel Özkaynak’ın oğlu Tayfun Özkaynak, kayınpederi Namık Çitçi’nin eşi Işık Çitçi adına vakfederek yaptırdığı yurdun depremden sonra riskli alanda kaldığı gerekçesiyle yıkıldığını söyledi.

Kamunun, yurdu başka bir yere yaptırmasının ardından İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’na yurt yapımı için bağışlanan alanın ve isminin Işık Çitçi olarak vakfedildiğini anımsatan Özkaynak, yurdun vakfın ismi ile hizmet verdiğini söyledi ve bu durumun kendilerini üzdüğünü kaydetti.

Özkaynak: “Elazığ’da 1976 yılında rahmetli Namık Çitçi babası, annesi, kız kardeşi seda ve ablası 6 yaşında Tuba hepsi bir kamyonun altında vefat ettiler bir tek seda sağ çıktı. Sonra anne annem babasın ait olan şehrin en kıymetli yerindeki arsasını babamın da iknasıyla birlikte vefat eden annesinin üzerine Işık Çitçi adına o arsasını bir şartla, kızımın adı yazsın Işık Çitçi yazsın şartıyla o arsayı verdi ve orada yurt yapıldı yıllarca hizmet edildi. Sonrasında deprem oldu başka yerden bir arsa verildi biz uzaklardayız. Biz şuanda çok derinden yaralıyız. Anne annem o kızının ismini o yurda verdi ki yurtta çocuklar bir çorba içerken bir ilim öğrenirken kızına kendisine dua etsin yani vakfetti.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda da bulunan Tayfun Özkaynak, Işık Çitçi ismini Elazığ’daki yurtta görmek istediklerini söyleyerek: “benim çağrım tek bir kişiye, Sayın Cumhurbaşkanımız. Ben belediyede partide yaptığım hizmetlerin hakkından dolayı değil bir rica ediyorum sadece inşallah sizlere ulaşır. Pınar Hisar Cezaevinin önünde ne Namık Çitçi’ye o kadar ağladım ben ne babama nede sevgili dedeme o kadar ağlamıştım. Pınar Hisar Cezaevi’nin önünde döktüğüm gözyaşının hakkı için bu işe bir el atın, Işık Çitçi ismini Elazığ’da yurtta görmek istiyoruz. O yurt amacına uygun işlesin almış birileri oyuncak gibi oradan oraya ticari işler yapıyorlar. Bizi derinden üzen bu hadiseye el atmanızı rica ediyoruz.” Dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!