Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Başvuru Kılavuzu'nda yapılan değişiklikle, hukuk fakültelerine giriş için başarı sıralamasının üst sınırının 100 bine çıkarıldığını açıkladı. Daha önce, bu sınır 125 bin olarak belirlenmişti.
"HUKUKÇULARIN DONANIMLI OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"
Bakan Tunç, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, adalet sisteminin güvenilirliğinin iyi yetişmiş hukukçularla mümkün olduğunu vurguladı. “Milletimiz adına önemli kararlara imza atacak olan hakim ve savcılarımızın, savunmayı temsil eden avukatlarımızın hem nitelik hem de nicelik olarak kürsüye daha donanımlı çıkmaları büyük önem arz etmektedir” diyen Tunç, bu hedefle çeşitli adımlar attıklarını belirtti.
HUKUK EĞİTİMİNİN KALİTESİNİ ARTTIRMA AMACI
Tunç, son yıllarda hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklere de değindi. Bu kapsamda ikinci öğretimin kaldırılması, yüksekokuldan dikey geçişin sonlandırılması ve fakültelere girişte başarı sıralamasının yükseltilmesi gibi adımların atıldığını söyledi.
“HUKUK FAKÜLTELERİNİN EĞİTİMİ DAHA KALİTELİ OLACAK”
Bakan Tunç, yaptığı açıklamada ayrıca, “Yargının insan kaynağını yetiştiren hukuk fakültelerine girişteki başarı sıralamasının yükseltilmesinin, verilen eğitimin kalitesini daha da yukarılara taşıyacağına yürekten inanıyorum” dedi. Geleceğin hukukçularına başarılar dileyerek, adaletin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmelerini beklediklerini belirtti.
YENİ DÜZENLEME 2024 YKS İÇİN GEÇERLİ OLACAK
Mart ayında yapılacak 2024 YKS ile geçerli olacak bu düzenleme, hukuk fakültelerinin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Artık hukuk fakültelerini tercih edebilmek için adayların başarı sıralamasının 100 bin içinde olması gerekecek.
Bu değişiklikle, hukuk fakültelerine daha seçkin ve donanımlı adayların yerleşmesi amaçlanıyor.
Kaynak: Haberler.com
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.