Elazığ
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gür: 'Emekliler Yılı Değil, Hüsran Yılı!'


Gür: 'Emekliler Yılı Değil, Hüsran Yılı!'
Gür: “Emekliler Yılı Değil, Hüsran Yılı!”

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür yaşanan son gelişmeler ve emeklilerin yaşadığı problemler hakkında Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu

Haber: Kenan TOPRAK

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, yaşanan son gelişmeler hakkında Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Emeklilik hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı değerlendirmeleri yorumlayan Başkan Gür, kıdem tazminatı, emeklilerin yaşadığı zorlukları, yeni yılda maaş beklentilerini açıkladı.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın tamamlayıcı emeklilik sistemi söz konusu değil sözlerinin üstüne konuşan Vedat Gür, “Sayın bakanımızın ağzından güzel şeyler duymayı beklerken bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bizler hiç bu açıklamayı beklemiyorduk. Bizi mutlu edecek bir haber varken bizi tamamen umutsuzluğa terk eden bir açıklama yapmıştır, bu da emekliler adına talihsiz bir açıklama oldu. İnşallah bakanımız bu yaptığı konuşmanın iyi olmadığını anlar da gerekeni yapar” dedi.

“GÜZEL AÇIKLAMA GELMEDİ”

Bu sistemin kıdem tazminatlarında değişiklik yapacağı düşünülürken konuyu değerlendiren Gür, “Hepimizin bildiği gibi bizler emekli olduğumuz zaman özellikle 2000 yılı sonrası emekliler, 2000-2008 yılları emekliler ve 2008 sonrası emekliler olmak üzere 3 kısma ayrılıyoruz. 2000 yılından sonra emekli olanlara devletimiz bir intibak yaparak maaş arasındaki uyumsuzlukları biraz gidermek adına bir şeyler yaptılarsa da devletimiz o günkü şartlarda biz 2000 yılına kadar emeklilerimizi mağdur etmeme adına bir intibak yaptıksa da 2000 sonrası emeklilerimiz ve 2008 sonrası emeklilerimiz içinde intibak sözü vereceğimizi ve bununda en kısa sürede emeklilerimize duyuracağımızı söylesek de bu güzel açıklama devletimiz tarafından gelmedi.  2009 yılında İMF’ye bağlanmadan önceki emekli bağlama oranlarının yüzde 70 olan maaş bağlama oranları 2009 sonrasında %35’e düştü. Bu son dönemlerde yapılan bu açıklamayla tekrar eskisi gibi olur. Maaş bağlama oranlarının %70 seviyelerine gelir. Bu da bizleri ve yeni emeklileri refaha kavuşturacaktır’’ ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLER 2024'Ü HÜSRAN YILI OLARAK GÖRÜYOR”

Emeklilerin yaşadığı problemler hakkında da bilgiler veren Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Gür, “Herkesin bildiği gibi en başta emekliler çok mağdur durumda bugün ülkemizde veya ilimizde en düşük evin kirası 10 bin ila 15 bin TL olduğu bir dönemde bir emeklinin 12 bin TL alması o emeklinin yaşam şartlarının tamamen açlık sınırıyla baş başa bırakıyor. Biz bu konuda da devletimizden ivedilikle bir iyileştirme bekliyoruz. Milli gelirden pay istiyoruz. Milli gelirden düşen payları özellikle de 15-20 bin lira maaş altında alan emeklilere yansıtılmasını istiyoruz çünkü bu insanların yaşam seviyesi ekonomik koşullar altında açlıkla baş başa bırakılmıştır. Gelişen ekonomi diyorlar ama enflasyonun başını alıp gittiği bir dönemde, denetimin olmadığı bir dönemde bir emeklinin hali cidden içler acısı. 2024 yılını devletimiz emekliler yılı olarak belirledilerse de biz emekliler 2024 yılını hüsran yılı olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

‘’EN DÜŞÜK MAAŞ ASGARİYE EŞİT OLMALI’’

Yeni yılda Emeklinin maaş beklentisi hakkında da konuşan Gür, “Asgari ücreti biz baz almıyoruz ama en düşük emekli maaşının asgari ücrete denk olmasını diliyoruz. Yeni yılda asgari ücretin 20-22 bin lira olacağı konuşuluyor, bizlerde yeni yılda en düşük emekli maaşının bir asgari ücretle aynı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!