Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Mart Ayı İstişare Toplantısı, Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Önalan ve İl Müdür Yardımcısı Murat Altun’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Önalan, "Sizler bizlerin çözüm ortağımızsınız. Masanın aynı tarafında duruyoruz. Mühendisler, müteahhitler, mühendis odaları ve STK'lar olarak bizlerin ortak amacı, şehrimize katkı sağlamaktır. Hep birlikte öneriler sunarak bu şehri daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreteceğiz. Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor, ancak ihtiyaç duyulan mahallelerde dönüşüm için hep birlikte projeler geliştirmeliyiz. Yerinde Dönüşüm projesi uygulanabilir ve önemli bir fırsat sunuyor. 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi, 2 yıl ödeme ertelemeli ve 8 yıl faizsiz ödeme seçenekleriyle bu proje büyük bir destek sağlıyor. Ayrıca, 40 bin TL'lik zemin ödülü ve proje desteği sunuyoruz" şeklinde konuştu.
Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, sektöre verdikleri destekler ve başarılı çalışmaları nedeniyle Fatih Önalan'a teşekkür ederek, "Ülke nüfusunun %70'inin deprem bölgesinde yaşadığını ve şehrimizin de yüksek deprem riski taşıdığını biliyoruz. Yerinde Dönüşüm bizim için önemli bir konu haline geldi. Şehrimizdeki dönüşüm sürecinde üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Sayın Müdürümüzün de bu konuda gösterdiği hassasiyetle birlikte, dönüşümün daha fazla gecikmeden başlayacağına inanıyoruz" dedi.
Toplantı, Elazığ’daki kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması ve yerinde dönüşüm uygulamaları üzerine yapılan verimli bir istişareyle sona erdi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.